صنعت شیرینی و شکلات چگونه با جان انسان ها بازی می نماید؟
به گزارش سفر به روسیه، یک تحقیق تازه به وسیله محققان دانشگاه سن فرانسیسکو فاش کرد که در قرن 20 یکی از مهم ترین پژوهش ها در زمینه رژیم غذایی با حمایت مالی صنعت شیرینی و شکلات انجام شد. صنعت شیرینی و شکلات در دهه 50 و 60 میلادی با دانشمندان دست به یکی کرد تا نقش ساکاروز در بیماری سرخرگ قلب را کمرنگ جلوه دهد.

به عبارت دیگر، گروه تجاری بنیاد تحقیقات شکر در یک اقدام سازمان یافته، کوشش کرد تا چربی و کلسترول را به عنوان بزرگ ترین مشکل در رژیم غذایی آمریکایی ها و عامل بیماری های قلبی و عروقی نشان دهد و نقش آن را برجسته کند. هدف این بنیاد قطعا افزایش مصرف ساکاروز بود.
بنیاد تحقیقات شکر معادل 50 هزار دلار امروز برای بودجه این پروژه پرداخت کرد. در این پژوهش گفته شده بود که کلسترول (و نه ساکاروز) تنها عامل مرتبط و موثر در بیماری های قلبی است.
حتی وقتی پیشینه پژوهش در سال 1967 منتشر شد، هیچ سخنی از این بودجه به میان نیامد و فاش نشد. این در حالی است که صنعت شیرینی و شکلات اهداف این پژوهش را معین نموده بود، در نوشتن مقاله ها نقش داشت و قبل از انتشار پیش نویس ها را خواند.
کریستین کرنز در بیانیه ای گفت: پیشینه پژوهش نه تنها افکار عمومی را درباره عوامل مسائل قلبی تحت تاثیر قرار داد، بلکه بر نگرش جامعه علمی در ارزیابی عوامل رژیمی مضر برای ناراحتی قلبی تاثیر گذاشت.
محققان دانشگاه سن فرانسیسکو به این نتیجه رسیدند که صنعت شیرینی و شکلات از محققان خواست تا مصرف غذاهای کم چرب را به مردم توصیه نمایند. تیم سن فرانسیسکو پس از آنالیز دقیق بیش از 340 سند رد و بدل شده بین دو دانشمند و صنعت شیرینی و شکلات به این نتیجه رسید. سال گذشته، فاش شد که بنیاد تحقیقات شکر به همین شکل نقش شکر را در پوسیدگی دندان هم کمرنگ جلوه داد.
وقتی رژیم غذایی کم چرب در سراسر آمریکا ترند شد، صنعت شکر رونق گرفت. سازندگان غذا شکر را جایگزین چربی کردند. این دقیقا همان چیزی بود که صنعت شکر می خواست.
البته حالا، تحقیقاتی که صرفا چربی را محکوم می نمایند و نقش شکر را نادیده می گیرند، از دید بسیاری از دانشمندان نادرست و گمراه نماینده هستند.
منبع: Science Alert
منبع: دیجیکالا مگ