10 برند برتر صنعت مد و پوشاک جهان ، بازار سه هزار میلیارد دلاری
به گزارش سفر به روسیه، صنعت مد در جهان یکی از پولسازترین صنعتی بالای سه هزار میلیارد دلاری است. در این صنعت ده برند حرف اول را می زنند.
با همراهی تور عمان از نگین خاورمیانه مسقط و صلاله دیدن کنید و با زیبایی های خاورمیانه و فرهنگ شیخ نشین ها آشنا شوید .
به گزارش خبرنگاران، مد به عنوان یکی از پولسازترین صعت های امروز جهان شناخته می شود. چندی پیش اتاق بازرگانی در گزارشی تحت عنوان غول های صنعت فشن، چطور جهانی پوشاک را می چرخانند به این موضوع پرداخت. در بخشی از این گزارش مفصل آمده است:
در سال 1990، 14.5 میلیون نفر در صنعت مد و طراحی اشتغال داشتند و این رقم در سال 2014، به 57.8 میلیون نفر رسید. اندازه بازار جهانی فشن در حال حاضر سه هزار میلیارد دلار است و دو درصد از کل تولید ناخالص جهانی را تشکیل می دهد. ارزش صنعت مد زنانه 621 میلیارد دلار است و مد مردانه نیز، 402 میلیارد دلار ارزش دارد. بازار کالاهای لوکس مد 339.4 میلیارد دلار و بازار لباس های بچگانه نیز 186 میلیارد دلار در صنعت مد ارزش دارد. این آمار و ارقام باعث شده طراحی لباس و فشن، جایگاه ویژه ای در صنعت بسیاری از کشورها پیدا کند.
در بازار منسوجات و پوشاک نیز در سال 2000، 26.5 میلیون نفر کار می کردند. تعداد آن ها 14 سال بعد، به 57.8 میلیون نفر رسید.
پایگاه خبری فشن یونایتد درباره شرکت های فعال در صنعت مد چنین می نویسد: برای تغذیه بازار بزرگ 3 هزار میلیارد دلاری، هر روز شرکت های بیشتری به این بازار وارد می شوند. با این حال هنوز بیشتر کمپانی ها ناشناخته مانده اند. در سراسر جهان، تنها چند بازیگر بزرگ در صنعت مد بازی می کنند.
- رنگ سال 2020 انتخاب شد
نایک بزرگ ترین کمپانی مد و فشن در سراسر جهان است. در سال 2015، 30.6 میلیارد دلار گردش مالی داشته و بزرگی بازار آن به حدود 105 میلیارد دلار می رسد. 46 درصد از بازار نایک، در آمریکا تامین می شود و سهم اروپایی ها از آن، 19 درصد است. حدود 94 درصد از درآمد کمپانی نایک، از طریق برند نایک تامین می شود. 6 درصد باقی مانده نیز از طریق برند کانورس تامین می شود. 64 درصد از درآمد برند نایک نیز از طریق کفش به دست می آید.
- اولین همکاری مشترک برندهای نایکی و دیور | نتیجه همکاری را ببینید
غول اسپانیایی فشن، برند InditeX بازاری نزدیک به نایک دارد و دومین کمپانی فشن بزرگ جهانست. این کمپانی برندهایی مانند زارا و P&B را در خود دارد. درآمد این غول اسپانیایی در سال 2015، 24 میلیادر دلار بوده است.
در سومین جایگاه، کمپانی فرانسوی LVMH ایستاده است که درآمد آن در سال 2015، 40.7 میلیارد دلار بوده است. ارزش آن در سراسر جهان نیز حدود 87 میلیارد دلار است. برندهایی مانند Louis Vuitton و Dior متعلق به این کمپانی است.
چهارمین شرکت بزرگ، آمریکایی است. بازار TJX در سال 2015، 54.5 میلیارد دلار ارزش داشته و فروش سالانه آن نیز 30.9 میلیارد دلار بوده است. بیشتر شعبه های این شرکت در آمریکا فعال است و 26.7 میلیارد دلار از درآمد آن از همین منطقه تامین شده است.
بعد از این غول سوئدی H&M در صنعت فشن ایستاده است. درآمد آن در سال گذشته میلادی 25.8 میلیارد دلار بوده و ارزش کل این بازار، 48.3 میلیارد دلار است. آلمان بزرگترین بازار فروش برای این برند است و 17 درصد از کل فروش آن را تامین کرده است. انگلستان 8 درصد، فرانسه 6.5 درصد و سوئد نیز 4.5 درصد از باقی بازار این برند را در اروپا تشکیل می دهد. در بازار بین المللی نیز 12 درصد از فروش آن در آمریکا و 5 درصد در چین تامین می شود.
برند Hermes که یک برند لوکس در فرانسه است، در جایگاه ششم قرار گرفته است و ارزش بازار آن در جهان، 37 میلیارد دلار است. درآمد سالانه آن نیز به 5.5 میلیارد دلار می رسد.
جایگاه هفتم نیز به برند لوکس دیگری به نام Montres Tudor می رسد که کمپانی مادر رولکس است و 34.9 میلیارد دلار ارزش دارد. درآمد سالانه آن نیز 8.3 میلیارد دلار است.
کمپانی Financière Richemont در صنعت جواهرات نیز با 33.7 میلیارد دلار ارزش و درآمد سالانه 11.8 میلیون دلار، در جایگاه بعدی قرار می گیرد.
در جایگاه نهم و دهم نیز، کمپانی های Dior و Chanel با بازارهایی به ارزش 32.9 و 32.6 میلیارد دلار قرار می گیرند. دیور سالانه 2 میلیارد دلار درآمد دارد، در حالی که درآمد شنل به 7.5 میلیارد دلار می رسد.
در صورتی که بزرگترین کمپانی های فعال در صنعت فشن، اروپایی و آمریکایی هستند، چین بزرگ ترین صادرکننده پوشاک در جهان است. این کشور در سال 2014، 265 میلیارد دلار کالا صادر کرده است. هند با 38.7 میلیارد دلار، در جایگاه دومین صادرکننده بزرگ قرار گرفته و بعد از آن نیز ایتالیا با 32.7 میلیارد دلار قرار گرفته است. جایگاه چهارم و پنجم را نیز ترکیه و بنگلادش با 30.4 و 28 میلیارد دلار صادرات به خود اختصاص داده اند. این 5 صادر کننده بزرگ، 54.4 درصد از عرضه بازار پوشاک را در سراسر جهان در اختیار دارند. البته 36.5 درصد از این میزان، به تنهایی در سیطره چین است.
به گزارش خبرنگاران، بیزینس اینسایدر، نیز طی گزارشی اعلام داشت صنعت مد و فشن که اکنون با در اختیار داشتن بازاری به ارزش 2.5 تریلیون دلار به یکی از با ارزش ترین صنایع جهان تبدیل شده است، ثروت فراوانی را برای فعالان آن به همراه داشته است به گونه ای که اکنون 15 فعال ثروتمند صنعت مد در جهان حدود 395.6 میلیارد دلار ثروت در اختیار دارند و ایسنا که این خبر را منتشر کرده به نقل از این سایت 10 نفر از ثروتمندترین فعالان این عرصه را اینگونه معرفی کرده است:
1- برنارد آرنو
ملیت: فرانسوی
منبع ثروت: برند لوئی-ویتون
زمینه فعالیت برند: پوشاک، طراحی داخلی و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 105.6 میلیارد دلار
نام آرنو امسال پس از خرید برند تیفانی (لوکس ترین برند آمریکا) بیش از هر زمان دیگری بر سر زبان ها افتاده است. مدیرعامل لوئی ویتون اکنون ثروتمندترین فرد اروپا و سومین فرد ثروتمند جهان است. لوئی- ویتون 75 زیرمجموعه دارد که سفورا، بولگاریو دیور از جمله آن ها محسوب می شود.
برنارد آرنو. برند لوئی- ویتون
2- آمانسیو اورتگا
ملیت: اسپانیایی
منبع ثروت: برند زارا
زمینه فعالیت برند: پوشاک، طراحی داخلی و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 70.7 میلیارد دلار
او ثروتمندترین فرد اسپانیا، دومین فرد ثروتمند اروپا و ششمین فرد ثروتمند جهان است. زارا خود دارای زیرمجموعه هایی مطرحی نظیر: ماسیمو دوتی، برشکا و پول اند بیر است.
آمانسیو ارتگا. برند زارا
3- فیل نایت
ملیت: آمریکایی
منبع ثروت: برند نایک
زمینه فعالیت برند: پوشاک و کفش
میزان ثروت: 38.9 میلیارد دلار
او در سال 1964 برند نایک را تاسیس کرد و در سال 2016 و در 52 سالگی بازنشسته شد.
فیل نایت. برند نایک
4- فرانسیس پینو
ملیت: فرانسوی
منبع ثروت: برند کرینگ
زمینه فعالیت برند: پوشاک، طراحی داخلی و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 35.1 میلیارد دلار
وی اکنون دومین فرد ثروتمند فرانسه است. برند کرینگ دارای زیرمجموعه های نام آشنایی نظیر گوچی است.
گوچی یکی از محصولات برند کرینگ است
5- تاداشی یانای
ملیت: ژاپنی
منبع ثروت: برند یونیک لو
زمینه فعالیت برند: پوشاک
میزان ثروت: 29.8 میلیارد دلار
این برند اکنون حدود 2000 کنندگی در 20 کشور جهان دارد.
تاداشی یانای
6- لئوناردو دل وچیو
ملیت: ایتالیایی
منبع ثروت: برند لوکسوتیکا
زمینه فعالیت برند: عینک و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 24.7میلیارد دلار
برند مشهور ری بن یکی از زیرمجموعه های این برند است. لوکسوتیکا در حال حاضر بزرگ ترین تولید کننده عینک آفتابی جهان است.
دل ویچو. برند لوکسوتیکا
7- استفان پرسون
ملیت: سوئدی
منبع ثروت: برند اچ اند ام
زمینه فعالیت برند: پوشاک
میزان ثروت: 18.8 میلیارد دلار
وی مالک 32 درصد کل سهام این برند است که تنها در سال قبل بیش از 22 میلیارد دلار فروش داشت.
استفان پرسون. برند اچ اند ام
8- برادران ورتایمر
ملیت: فرانسوی
منبع ثروت: برند شنل
زمینه فعالیت برند: پوشاک، طراحی داخلی و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 16.6میلیارد دلار
برادران ورتایمر. برند شنل
9- هاینریش دایشمان
ملیت: آلمانی
منبع ثروت: برند دایشمان
زمینه فعالیت برند: پوشاک و کیف
میزان ثروت: 11.5میلیارد دلار
برند دایشمان دارای حدود 4000 فروشگاه در آلمان، امریکا و اروپا است.
هانریش دایشمان. برند دایشمان
10-جورجیو آرمانی
ملیت: ایتالیایی
منبع ثروت: برند آرمانی
زمینه فعالیت برند: پوشاک، طراحی داخلی و محصولات زیبایی
میزان ثروت: 11 میلیارد دلار
وی این برند را در سال 1975 میلای تاسیس کرد. آرمانی یکی از پیروز ترین برندهای تاریخ ایتالیا بوده و تنها در سال گذشته 2.3 میلیارد دلار درآمد داشته است.
جورجیو آرمانی. برند آرمانی
منبع: همشهری آنلاین