نامه ابوالفضل فاتح به مدیر مسئول الشرق الاوسط

به گزارش سفر به روسیه، در پی انتشار سلسله کاریکاتور هایی در روزنامه الشرق الاوسط، ابوالفضل فاتح نامه ای را به مدیر این روزنامه نوشت.

نامه ابوالفضل فاتح به مدیر مسئول الشرق الاوسط

به گزارش شفقنا متن کامل نامه به این شرح است:

بسمه تعالی

مدیر مسئول و سردبیر روزنامه الشرق الاوسط آقای غسان شربل

با سلام و تقدیم احترام

افتخار اسلام آن است که نقد را موهبت الهی می داند و هیچ شخصیتی را نیز از شنیدن نقد مصون نمی داند. تاریخ اسلام پر است از بیان صریح و بی پرده مردم در نزد پیامبر اکرم (ص) و امام علی ابن ابی طالب (ع) و بعضی خلفا، و تا روزی که مردم به روشنی می توانستند در برابر خلفا و امرا انتقاد نمایند، بسیاری از انحرافات قابل کنترل بود و آن گاه که باب های انتقاد بسته شد و امرا به سرکوب و استبداد روی آوردند، باب های انحراف و فساد در جوامع اسلام نیز گگردده شد؛ لذا آزادی بیان و انتقاد بدون لکنت از ضروریات یک جامعه رو به رشد و مورد استقبال انسان های نیک اندیش است. اما تا جایی که می فهمیم همین اسلام که با انتقاد موافق است با توهین و هتک به هر کس و هر مقامی و هر مذهب یا حتی لامذهبی مخالف است.

در ماه های اخیر و در شرایطی که امت اسلامی در آتش تفرقه و اختلافات و منازعات و ناکارآمدی ها گرفتار است، روزنامه الشرق الاوسط اقدام به انتشار مکرر کاریکاتور های ناهنجار نسبت به رموز شیعیان نموده است. در شرح آن روزنامه درباره آخرین کاریکاتور آمده است که منظور بزرگان عراق نبوده بلکه ایران است. می پذیریم که منظور بزرگان عراق نبوده است، اما شما به خوبی واقف هستید که لباس سیادت و عمامه از رموز مورد احترام عموم جامعه شیعیان است چه در عراق باشد و چه در ایران و یا هر جای عالم، و نباید اختلافات سیاسی بین کشور ها را به نماد های مورد احترام ملت ها تسری داد.

وظیفه کاریکاتور، بازتاب مفاهیم فاخر و بیدار نماینده یا انتقادی با بهره گیری از ظرایف هنری است و برجسته کردن و یا روشن ساختن زوایایی است که جز با چشم هنر و هنرمند به آن زیبایی یا گزندگی قابل دیدن نیست. در هیچ کتاب هنری، فلسفه هنر، به توهین به مقدسات و رموز ملت ها تقلیل داده نشده است.

مهم این نیست که این کاریکاتور ها علیه رموز عراق یا ایران و یا هر ملت و دین و آیین دیگری اعم از مسیحیت و یهودیت و زرتشت و … باشد، مهم این است که رسالت هنر و کاریکاتور، توهین نیست. توهین به هر کس و در هر مکان و با هر شکل و محتوا، روش کسانی است که از منطق و استدلال قوی برای نقد برخوردار نیستند. شاید در بعضی از کشور های غربی شما رفتار رسانه ای یا کاریکاتور های غیر منتظره ای را ببینید، اما فراموش نگردد که آن ها این موارد را توهین نمی دانند و رسانه های وزین آن ها هم آنچه را در فرهنگشان توهین است، انجام نمی دهند.

انتظار می رود روزنامه الشرق الاوسط با تجدید نظر در این رویه، که با اخلاق و شرع و فرهنگ انسانی مغایرت دارد، مانع گگرددن باب های توهین بین پیروان ادیان و مذاهب و فرهنگ ها گردد. امروز شما که چنین می کنید باید بدانید باب روش های مشابه را از سوی دیگران گگردده اید و دیری نخواهد گذشت با جامعه ای پر از کاریکاتور ها و فراوریات توهین آمیز و به نام فراوری هنری از این سوی و آن سوی روبرو خواهیم شد.

جامعه اسلامی امروز نیازمند مطلعی، منطق، آرامش، مصاحبه و رفتار فرهنگی است. کیست که نداند بارش هتک و توهین به یگدیگر برای هیچ اندیشه و تفکر و جریانی ارزش افزوده نخواهد داشت و این شیوه ها به ویژه در جوامع اسلامی جز آن که چهره مسلمانان را تخریب نموده و موجب وهن مسلمانان در انظار عمومی جهانیان گردد، نتیجه ای نخواهد داشت. علاوه آن که بین مسلمانان نیز موجب نغار و کینه خواهد شد.

برای آن که یک طرفه موضوع را ندیده باشم و از انصاف خارج نشده باشم، می پذیرم که در رسانه های ما نیز مواردی از هتک و وهن رموز و بزرگان اهل سنت رخ داده است، اما بدانید که علمای مطلع ما نهی نموده اند و این اقدامات مورد تایید نیست. پس انتظار می رود شما و ما به دوستان همفکر رسانه ای خود در هر جای عالم یادآوری کنیم که این شیوه ها مذموم است و همه باید به روش درست و حرفه ای مطلعی بخشی و نقد روی آوریم. نه وهن مقدسات و رموز شیعیان پذیرفته است و نه وهن مقدسات و رموز اهل تسنن. باید به روش بهتری با هم سخن بگوییم. کلام را با این بیان نهج البلاغه شریف امام علی (ع) خطاب به خودم و شما انتها می دهم که فأحبِب لِغیرکَ ما تُحبّ لِنفسک، و أکرَه لَه ما تکرَهُ لَها

آنچه که براى خود دوست میداری، برای دیگران نیز دوست بدار، و آنچه براى خود نمى پسندى، براى دیگران هم مپسند. (نامه 31)

والسلام علیکم و رحمه الله و برکاته

ابوالفضل فاتح

شنبه 14 تیرماه 1399

منبع: فرارو
انتشار: 11 شهریور 1399 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 1037

به "نامه ابوالفضل فاتح به مدیر مسئول الشرق الاوسط" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "نامه ابوالفضل فاتح به مدیر مسئول الشرق الاوسط"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید