طرز تهیه پشمک خانگی (مرحله به مرحله)

به گزارش سفر به روسیه، پشمک یکی از انواع شیرینی خوشمزه و دوست داشتنی است که کوچک و بزرگ طرفدارش هستند. جالب است بدانید که این شیرینی خوشمزه، برخلاف تصور، طرز تهیه بسیار راحتی دارد و تنها با چند قلم مواد اولیه می توان آن را در خانه درست کرد. پس در ادامه این مطلب از خبرنگاران مگ همراه ما باشید تا طرز تهیه پشمک در خانه را به 3 روش مختلف به شما آموزش دهیم.

طرز تهیه پشمک خانگی (مرحله به مرحله)

طرز تهیه پشمک بدون دستگاه در خانه

در ادامه یک روش تهیه پشمک ساده و راحت بدون احتیاج به دستگاه را به شما آموزش می دهیم. با این طرز تهیه می توانید یک پشمک خوشمزه و لذیذ شبیه به پشمک های سنتی و بازاری درست کنید.

مواد لازم برای 8 نفر
شکر دانه ریز280 گرم
آب150 گرم
سرکه سفیدیک قاشق غذاخوری
گلوکز½ قاشق غذاخوری
نشاسته ذرت یا آرد گندم2 پیمانه

طرز تهیه پشمک در خانه بدون دستگاه به توضیح زیر است:

1. شکر، آب، گلوکز و سرکه سفید را در یک قابلمه مخلوط کنید. سپس قابلمه را روی حرارت میانه رو به بالا قرار دهید تا شربت آغاز به جوشیدن کند. سپس حرارت را کاهش دهید و منتظر بمانید تا شربت غلیظ گردد.

2. بین 20 تا 30 دقیقه زمان می برد تا شربت شما به غلظت کافی برسد. در همین حین شما می توانید نشاسته ذرت را آماده کنید. برای این کار، نشاسته ذرت را به طور یکنواخت روی یک سینی فر بزرگ پخش کنید. سپس آن را به مدت 10 دقیقه در فر با دمای 150 درجه سانتی گراد قرار دهید. بعد از 10 دقیقه، فر را خاموش کنید اما درب آن را باز نکنید و اجازه دهید سینی فر داخل آن بماند تا گرم بماند. اگر از آرد گندم استفاده می کنید، آرد را در یک تابه مناسب بریزید؛ سپس روی حرارت ملایم قرار دهید و به مدت 10 دقیقه تفت دهید تا بوی خامی آرد از بین برود. البته حواستان باشد که آرد به هیچ وجه تغییر رنگ ندهد.

3. حال به سراغ شربت که دیگر حالت خمیری به خود گرفته است بروید و آن را در سینی کوچکی که کمی چرب شده و زیرش یخ (معمولی یا خشک) قرار داده اید بریزید و 3 تا 5 دقیقه منتظر بمانید تا کمی خنک گردد. خمیر باید به میزان ای خنک گردد که شما بتوانید با نوک انگشت خود به آرامی سطح آن را لمس کنید بدون اینکه انگشتتان به آن بچسبد.

4. در حین خنک شدن خمیر پشمک، نشاسته ذرت گرم شده را از فر خارج کنید.

5. پس از اینکه خمیر کمی خنک شد، آن را روی یک پد سیلیکونی نچسب بریزید و به صورت یک چوب گرد بپیچید؛ سپس به دو قسمت مساوی تقسیم کنید. اگر خمیر خیلی داغ است که نمی توانید آن را لمس کنید، بهتر است که از یک جفت دستکش ضد چسبندگی مواد غذایی بهره ببرید.

6. خمیر پشمک را چندین بار بکشید، بچرخانید و تا کنید. با این کار، کشسانی خمیر افزایش پیدا می نماید و احتمال شکستن آن هنگام کشیده شدن در مرحله بعدی کمتر می گردد. پس از کشش نهایی، دو سر خمیر را به هم متصل کنید تا یک دایره مانند دستبند تشکیل گردد.

7. خمیر دایره ای شکل را روی سینی حاوی نشاسته قرار دهید و روی آن نشاسته ذرت بپاشید. سپس به آرامی خمیر را بکشید تا یک دایره بزرگتر تشکیل گردد و قطر آن کاهش پیدا کند. پس از آن، یک طرف خمیر را بچرخانید تا شکل عدد 8 ایجاد گردد، سپس دو دایره را روی هم تا کنید.

8. مراحل کشیدن، تشکیل عدد هشت و تا کردن خمیر را 10 تا 13 بار یا تا زمانی که رشته های پشمک به نازکی دلخواه شما برسند تکرار کنید. حواستان باشد که در طول انجام این مراحل، به طور مداوم نشاسته ذرت را روی خمیر بپاشید تا رشته های پشمک به همدیگر نچسبند.

9. اگر بعضی از رشته های پشمک در حین فرایند کشیدن پاره شدند، نگران یا ناامید نشوید. فقط کافی است که رشته های شکسته یا ضخیم را جدا کنید و به کشیدن بقیه خمیر ادامه دهید.

طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه

امروزه دستگاه هایی برای درست کردن پشمک چوبی خانگی فراوری شده اند که فرایند کار بسیار راحتی دارند. با یاری این دستگاه ها بدون هیچ گونه دردسری می توانید در عرض چند دقیقه، پشمک های چوبی رنگارنگ و خوشمزه درست کنید. در ادامه طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه را نیز به شما آموزش داده ایم.

مواد لازم:

  • شکر مخصوص پشمک یا آب نبات سفت

طرز تهیه پشمک چوبی با دستگاه به توضیح زیر است:

  1. دستگاه را به برق وصل نموده و 5 تا 10 دقیقه صبر کنید تا گرم گردد. اگر از آبنبات استفاده می کنید 7 دقیقه و اگر از شکر استفاده می کنید، 10 دقیقه برای گرم شدن دستگاه زمان ضروری است.
  2. وقتی دستگاه به طور کامل گرم شد، آن را خاموش نموده و یک قاشق شکر مخصوص پشمک یا 2 عدد آب نبات را به قسمت چرخان دستگاه اضافه کنید.
  3. دستگاه را دوباره روشن کنید. بلافاصله خواهید دید که رشته های کوچک و کرکی پشمک آغاز به تشکیل شدن می نمایند.
  4. یک چوب پشمک را به صورت افقی در بالای دستگاه نگه دارید و آن را بچرخانید تا پشمک روی آن جمع گردد.
  5. چرخاندن را ادامه دهید تا زمانی که تمام پشمک جمع آوری گردد.

طرز تهیه پشمک چوبی در قابلمه

اگر دستگاه پشمک ساز ندارید، می توانید از این روش برای درست کردن پشمک چوبی بهره ببرید. هر چند پشمک های درست شده با این روش از نظر ظاهری جذابیت پشمک های ساخته شده با دستگاه را ندارند اما برای امتحان کردن در خانه می تواند کارآمد باشد. خصوصا وقتی بچه هایتان هوس یک خوراکی خوشمزه به سرشان می زند.

مواد لازم
شکر4 پیمانه (800 گرم)
گلوکز1 پیمانه (40 میلی لیتر)
آب1 پیمانه (40 میلی لیتر)
نمک¼ قاشق چای خوری
عصاره تمشک (یا هر طعم دیگر)1 قاشق چای خوری
رنگ خوراکی صورتی (یا هر رنگ دلخواه دیگر)2 قطره

برای درست کردن این پشمک شما احتیاج به یک همزن دستی دارید که انتهای آن را ببرید.

مراحل تهیه پشمک چوبی در قابلمه:

  1. شکر، شربت ذرت، آب و نمک را در یک قابلمه بزرگ و سنگین روی حرارت میانه قرار دهید. مواد را هم بزنید تا شکر کاملاً ذوب گردد. برای جلوگیری از تشکیل کریستال های شکر روی دیواره های قابلمه، با استفاده از یک قلمو، دیواره ها را تمیز کنید.
  2. سپس، مایع داغ را درون یک ظرف کم عمق و مقاوم در برابر حرارت بریزید. عصاره و رنگ خوراکی را اضافه کنید و مواد را به خوبی هم بزنید.
  3. یک کاغذ روغنی را روی میز کار خود پهن کنید. بعلاوه بهتر است روی زمین نیز چند روزنامه باطله یا پلاستیک زباله نیز پهن کنید تا از کثیف کاری آشپزخانه پیشگیری کنید.
  4. انتهای همزن را که قبلاً سر آن را بریده اید، در شربت فرو ببرید. آن را بالای قابلمه نگه دارید و اجازه دهید کمی از شربت دوباره به داخل ظرف بچکد. همزن را حدود 30 سانتی متر بالاتر از کاغذ روغنی نگه دارید و آن را به جلو و عقب حرکت دهید تا رشته های بسیار نازکی از شکر روی کاغذ بریزند. این کار را چند بار دیگر تکرار کنید تا یک توده زیبا ایجاد گردد.
  5. بلافاصله پشمک را دور چوب یا نی بپیچید. در این مرحله باید سریع عمل کنید، زیرا شکر خیلی زود خشک و شنماینده می گردد که در این صورت به خوبی دور چوب ها پیچیده نمی گردد.
  6. حالا پشمک چوبی شما آماده است. این دسر را بهتر است که بلافاصله میل کنید.

در نهایت؛ چه برای پذیرایی از مهمانان و چه برای سرگرم کردن بچه ها، پشمک همواره یک گزینه ایدئال است که کوچک و بزرگ از آن استقبال می نمایند. پس دست به کار شوید و این دسر خوشمزه را با یاری گرفتن از این 3 طرز تهیه پشمک را که در این محتوا در اختیارتان قرار دادیم، مهیا کنید.

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 28 اردیبهشت 1404 بروزرسانی: 28 اردیبهشت 1404 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 2366

به "طرز تهیه پشمک خانگی (مرحله به مرحله)" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه پشمک خانگی (مرحله به مرحله)"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید