طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت و ماست

به گزارش سفر به روسیه، بورانی بادمجان از ترکیب ماست و بادمجان تهیه می گردد که می توان به آن گوشت قرمز چرخ نموده نیز اضافه نمود. این غذا طبع سردی دارد، از اینرو برای فصول گرم سال مناسب تر است. در این مطلب قصد داریم طرز تهیه این غذا را معرفی کنیم.

طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت و ماست

خبرنگاران | سرویس آشپزی - اگر این غذا را با گوشت درست کنید، می توانید آن را به عنوان یک وعده غذایی کامل نیز در نظر بگیرید و اگر قصد دارید آن را به عنوان پیش غذا سرو کنید، بهتر است از گوشت استفاده نکنید. هر دو نوع این بورانی به راحتی و در زمانی کوتاه قابل تهیه است، در ادامه هر دو روش پخت برای این غذا توضیح داده می گردد.

فهرست موضوعی:

  • بورانی بادمجان با گوشت
  • بورانی بادمجان بدون گوشت

طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت

مواد اولیه مورد احتیاج برای تهیه این غذا به توضیح زیر است.

مواد لازم

بادمجان قلمی5 الی 6 عدد
گوشت چرخ نموده350 گرم
پیاز رنده شده2 عدد
پیاز داغ2 قاشق سوپخوری
نعناع داغ2 قاشق سوپخوری
ماست500 گرم
زعفران ساییده شده1 قاشق چایخوری
روغنبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم

با مواد اولیه یاد شده، می توانید این غذا را برای 6 نفر آماده کنید.

نکته:

  • زعفران ساییده شده باعث خوش رنگ شدن غذا می گردد، اما به جای آن می توانید از مقداری زردچوبه نیز بهره ببرید.

  • پیش از استفاده از ماست، مقداری از آن را بچشید تا از شیرین بودن آن اطمینان حاصل کنید.

طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت چرخ نموده

  1. ماست را در یک کیسه پارچه ای تمیز می ریزیم و آویزان می کنیم تا آب آن کمی کشیده گردد.
  2. بادمجان را پوست بگیرید و به صورت حلقه حلقه کنید. روی آنها کمی نمک بپاشید و در آبکش قرار دهید. به این ترتیب تلخی بادمجان ها گرفته می گردد. سپس نمک آنها را بشویید و سرخ کنید.
  3. پیاز را رنده کنید و آب آن را بگیرید. اکنون پیاز و گوشت را با یکدیگر مخلوط کنید و مقداری نمک و فلفل به آن بیفزایید.
  4. گوشت را به شکل کوفته های کوچک درست کنید. توجه داشته باشید که اگر کوفته ها عظیم باشند در ظاهر غذا تاثیر منفی خواهد داشت.

  5. برای آنکه کوفته ها هنگام پختن وا نروند، آن ها را ابتدا در مقدار اندکی روغن تفت دهید.

  6. اکنون یک لیوان آب به همراه 2 قاشق سوپخوری پیاز داغی که داشتید را به کوفته ها اضافه و حرارت شعله اجاق گاز را ملایم کنید تا گوشت به طور کامل بپزد و آب کوفته ها حدود 2 تا 3 قاشق بگردد.

  7. اکنون بادمجان های سرخ شده را روی کوفته ها بچینید و اجازه دهید که کمی بپزند و تمام آب غذا تبخیر گردد.

  8. ماست را با زعفران دم نموده، فلفل و نمک مخلوط کنید.
  9. حال بادمجان ها را در ظرف مناسبی بچینید و کوفته ها را نیز روی آن ها قرار دهید.

  10. با ماست تمام سطح غذا را بپوشانید و نعناع داغ را در در آخر روی ماست بریزید.

چند نکته:

  • توجه داشته باشید که ماست نباید به اندازه غلیظ گردد.
  • زمانی که پیاز ها را برای مخلوط کردن با گوشت رنده کردید، حتما آب آن را بگیرید تا کوفته ها وا نرود.

  • کوفته های گوشت را فقط کمی تفت دهید و احتیاجی به سرخ کردن کامل آن ها نیست.

  • هنگام درست کردن نعناع توجه داشته باشید که بعد از داغ شدن روغن، نعناع را درون ماهیتابه ریخته و پس از چند ثانیه شعله را خاموش کنید، سپس نعناع را مرتب بهم بزنید تا با حرارت روغن سرخ گردد.

طرز تهیه بورانی بادمجان بدون گوشت

مواد مورد احتیاج برای تهیه این غذا را در جدول زیر مشاهده می کنید.

مواد لازم
بادمجان قلمی8 الی 10 عدد
پیاز داغ2 قاشق سوپخوری
نعناع داغ2 قاشق سوپخوری
ماست500 گرم
زعفران ساییده1 قاشق چایخوری
روغنبه میزان لازم
نمکبه میزان لازم
فلفلبه میزان لازم

طرز تهیه بورانی بادمجان

  1. دو مرحله اول را مانند طرز تهیه قبل پیش بروید.
  2. بادمجان های سرخ شده را با یک لیوان آب، 2 قاشق سوپخوری پیاز داغ و نمک و فلفل روی حرارت ملایم بگذارید و صبر کنید تا آب آن کاملا تبخیر گردد.

  3. اکنون بادمجان ها را در ظرف مناسبی بچینید و روی آن را با ماست کاملا بپوشانید.

  4. نعناع داغ را روی ماست بریزید.

نکته:

  • می توانید بادمجان ها را به شکل حلقه بهره ببرید یا آنها را با چنگال یا گوشت کوب برقی له نموده و سپس با ماست مخلوط کنید.

بورانی بادمجان آماده است، اندکی صبر کنید تا با حرارت بادمجان ها و نعناع داغ، ماست طعم خود را به مابقی غذا بدهد و سپس آن را سرو کنید. برای تزیین بهتر است نعناع داغ را به شکل گل یا بته جقه روی ماست بریزید تا ظاهر غذا زیباتر گردد.

از آنجا که این غذا با ماست تهیه می گردد، برای تابستان غذای مناسبی به حساب می آید. بورانی انواع مختلفی دارد از جمله بورانی کدو، بورانی اسفناج و... و تمام انواع این پیش غذاها خوشمزه و لذیذ هستند. این غذای بدون گوشت را برای عصرانه نیز می توانید تهیه کنید یا به عنوان پیش غذا سرو نمایید.

منبع: ستاره
انتشار: 26 اسفند 1399 بروزرسانی: 26 اسفند 1399 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 1430

به "طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت و ماست" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه بورانی بادمجان با گوشت و ماست"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید