طرز تهیه خورش قلیه ترش؛ غذای لذیذ و سنتی لرستان

به گزارش سفر به روسیه، با طرز تهیه خورش قلیه ترش، یکی از غذاهای محلی و خوشمزه لرستان آشنا شوید و با طبخ آن در منزل، یک خورش متفاوت و ترش مزه برای مهمانی ها سرو کنید.

طرز تهیه خورش قلیه ترش؛ غذای لذیذ و سنتی لرستان

خورش قلیه ترش یا قلیه لری، یکی از غذاهای اصیل ایرانی و متعلق به استان لرستان است که با گوشت قرمز، پیاز، آب انار یا عصاره تمر هندی، رب انار، سیب زمینی و ادویه جات درست می گردد؛ البته می توان آن را با گوشت مرغ نیز درست کرد. با شنیدن نام این خورش، ممکن است فکر کنید که این غذا ربطی به قلیه ماهی یا قلیه میگوی مشهور جنوب کشور داشته باشد؛ اما باید بدانید که خورش قلیه ترش کاملا فرق دارد. در ادامه با همراه باشید تا شما را با طرز تهیه خورش قلیه ترش آشنا کنیم.

هرآنچه باید درباره خورش قلیه ترش بدانید:

  • خورش قلیه ترش و طرز تهیه آن
  • نکات مهم برای تهیه خورش قلیه ترش
  • ترش قلیه و طرز تهیه آن
  • سفر به لرستان با طعم خورش قلیه ترش

خورش قلیه ترش و طرز تهیه آن

مواد لازم برای 4 نفر

  • 500 گرم گوشت گوسفند
  • یک عدد پیاز میانه و نگینی خرد شده
  • یک پیمانه آب انار
  • 2 قاشق سوپ خوری رب انار
  • 3 عدد سیب زمینی میانه پوست کنده
  • نمک، فلفل، زردچوبه و ادویه خورشتی به اندازه لازم

طرز تهیه خورش قلیه ترش

مرحله اول:

در یک قابلمه کمی روغن بریزید و روی حرارت میانه گاز قرار دهید تا روغن داغ گردد. سپس پیازهای نگینی خرد شده را در روغن بریزید و آن ها را تفت دهید تا نرم و سبک شوند. گوشت خرد شده را به پیازها بیفزایید و با هم تفت دهید تا گوشت تغییر رنگ دهد و پیازها طلایی شوند. در ادامه زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی را در قابلمه بریزید و با گوشت و پیاز مخلوط کنید. تفت دادن را برای چند دقیقه ادامه دهید تا بوی ادویه جات دربیاید.

مرحله دوم:

پنج پیمانه آب گرم را در قابلمه بریزید و شعله گاز را زیاد کنید تا به جوش آید. سپس شعله گاز را کم کنید؛ درب قابلمه را ببندید و اجازه دهید تا گوشت بپزد. یک عدد سیب زمینی را نیز مکعبی خرد کنید و در خورش بریزید تا به غلظت غذا یاری کند.

مرحله سوم:

پس از آنکه گوشت پخت، رب انار و آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش روی شعله کم جا بیفتد و روغن پس بدهد.

مرحله چهارم:

دو عدد از سیب زمینی ها را خلالی خرد نموده و در روغن سرخ کنید.

مرحله پنجم:

خورش را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه خورش قلیه ترش

  • پنج پیمانه آب برای پخت این اندازه گوشت کافی است. توجه داشته باشید که آب باید در حدی باشد که روی گوشت را بگیرد و نباید بیشتر باشد.
  • بعضی افراد به جای آب انار در خورش قلیه ترش، عصاره تمر هندی می ریزند. برای این کار، دو قاشق تمبر هندی را در یک لیوان آب حل کنید و پس از صاف کردن، آن را به گوشت اضافه کنید. فقط توجه داشته باشید که تمر هندی دارای نمک و ترشی است و اگر قبل از پخت گوشت، آن را در خورش بریزید، مانع از پخت گوشت می گردد.
  • اگر به آب انار، آب زغال اخته یا تمر هندی دسترسی ندارید، برای چاشنی این خورش از آبغوره بهره ببرید.
  • بعضی افراد از اندازهی رب گوجه فرنگی نیز در خورش استفاده می نمایند.
  • خورش قلیه ترش به صورت کم آب و غلیظ سرو می گردد.
  • مقدار ترشی این غذا به ذائقه شما بستگی دارد؛ اگر طعم ترشی را ترجیح می دهید، آب انار ترش بیشتری در آن بریزید و اگر طعم شیرینی را ترجیح می دهید، از ترشی آن کم کنید یا کمی شکر یا یک قاشق عسل به آن اضافه کنید.
  • طرز تهیه خورش قلیه ترش لری با مرغ نیز به همین ترتیب است. ضمناً، اگر آن را با مرغ بپزید، خورش شما زودتر آماده خواهد شد.

ترش قلیه و طرز تهیه آن

ترش قلیه، یکی از خورش های لذیذ و اصیل شرق گیلان است که نام آن، شباهت زیادی به خورش قلیه ترش لری دارد و گاهی با آن، اشتباه گرفته می گردد. ترش قلیه گیلانی با سبزى معطر (گشنیز و کمى نعنا، برگ چغندر، برگ سیر، اسفناج)، لوبیا چیتی، برنج، آب نارنج و سیر تهیه می گردد.

مواد لازم برای 4 نفر

  • نصف لیوان لوبیا چیتی
  • یک کیلوگرم سبزى معطر (گشنیز و کمى نعنا، برگ چغندر، خالواش، برگ سیر، اسفناج)
  • نصف لیوان برنج خیس خورده
  • 3 تا 4 حبه سیر
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری روغن
  • 2 تا 3 قاشق غذاخوری آب نارنج
  • نصف لیوان خامه
  • نمک، فلفل و زردچوبه به اندازه لازم

طرز تهیه ترش قلیه

مرحله اول:

لوبیا چیتی را از شب قبل در آب خیس کنید و چند بار آب آن ها را عوض کنید تا نفخ آن گرفته گردد.

مرحله دوم:

سبزیجات را خیلی ریز خرد کنید. سبزی و لوبیا چیتی را همراه با آب جوش و روغن در قابلمه بریزید تا بپزند.

مرحله سوم:

برنج خیس خورده را در هاون بکوبید تا له گردد. می توانید اندازه کمی از سبزی را برای این مرحله کنار بگذارید و برنج را همراه با سبزی در هاون خوب له کنید.

مرحله چهارم:

سیر را له نموده و با سبزیجات مخلوط کنید. سپس آن ها را با اندازهی آب به صورت رقیق درآورید. این مخلوط را به غذا اضافه کنید.

مرحله پنجم:

نمک، زردچوبه و فلفل سیاه را همراه با خامه و آب نارنج به غذا بیفزایید.

مرحله ششم:

وقتی ترش قلیه جا افتاد، آن را با کته سرو کنید.

نکات مهم برای تهیه ترش قلیه

  • اگر به سبزیجات معطر و محلی دیگری مانند چوچاق و گیجای دسترسی دارید، حتما آن ها را در خورش بریزید.
  • بعضی افراد به جای برنج، از آرد برنج استفاده می نمایند.
  • در صورت تمایل می توانید اندازهی گوشت نیز در این غذا بریزید.

سفر به لرستان با طعم خورش قلیه ترش

خورش قلیه ترش، یکی از غذاهای لذیذ استان لرستان است که بدون شک، شما را عاشق خود خواهد نمود. در سفر به لرستان و در بازدید از شهر زیبای بروجرد، حتما خود را به یکی از غذاخوری های ساده و محلی دعوت کنید تا بتوانید طعم اصیل یک خورش قلیه لری را بچشید.

خورش قلیه ترش اصیل لری مانند خورش فسنجان کمی سیاه رنگ است و طعم ترش آن در کنار بافت لطیف گوشت و سیب زمینی، هر سلیقه ای را راضی خواهد نمود. پس دست به کار شوید و این بار برای مهمانی، یک خورش محلی لذیذ در خانه درست کنید تا سفره شما را رنگارنگ و زیبا کند.

اگر پیروز به درست کردن این خورش خوشمزه شدید، حتما از آن عکس بگیرید و با تگ کردن خبرنگاران در اینستاگرام (@)، تصاویر خود را با ما به اشتراک بگذارید. ضمناً در صورت تمایل، تجربه های خود را با ما و دیگر کاربران خبرنگاران سهیم شوید.

پرسش های متداول

خورش قلیه ترش لرستان چطور تهیه می گردد؟

پیاز و گوشت را تفت دهید و به آن زردچوبه، فلفل و ادویه خورشتی بزنید. سیب زمینی خردشده را همراه با آب در خورش بریزید. پس از پخت گوشت، رب انار و آب انار را اضافه کنید و اجازه دهید تا خورش جا بیفتد. خورش را با سیب زمینی سرخ شده سرو کنید.

ترش قلیه گیلانی چه موادی دارد؟

برای تهیه ترش قلیه گیلانی به موادی نظیر لوبیا چیتی، سبزى معطر (گشنیز و کمى نعنا، برگ چغندر، خالواش، برگ سیر، اسفناج)، برنج، سیر، روغن، خامه، نمک، فلفل و زردچوبه احتیاج دارید.

منبع: کجارو / youtube.com / yjc.ir / aronfoods.com / برترین ها
انتشار: 3 دی 1403 بروزرسانی: 3 دی 1403 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 2322

به "طرز تهیه خورش قلیه ترش؛ غذای لذیذ و سنتی لرستان" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه خورش قلیه ترش؛ غذای لذیذ و سنتی لرستان"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید