خواص مصرف خرما در فصول سرد؛ از سلامت استخوان تا تغذیه کننده پوست
به گزارش سفر به روسیه، دو فصل پاییز و زمستان جذابیت و مزایای خاص خود را دارند و در عین حال، مصرف خوراکی های متناسب با روز های سرد، سطح انرژی را بالا نگه می دارد و احتمال ابتلا به بیماری های شایع در این فصول را کاهش می دهد.
به گزارش ایسنا، خرما از جمله خوراکی هایی است که باید در رژیم غذایی زمستانی گنجانده گردد، زیرا به علت داشتن مواد مغذی بالا، دارای فواید زیادی است.
خرما منبعی سرشار از ویتامین های ضروری، مواد معدنی، فیبر، کلسیم، پتاسیم، فسفر، مس و منیزیم و بعلاوه دارای فیبر های محلول و نامحلول برای تصفیه دستگاه گوارش است.
روزنامه هندوستان تایمز در مطلبی به بعضی خواص مصرف خرما در فصول سرد سال اشاره نموده که به توضیح زیر است:
سلامت استخوان
خرما منبع خوبی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر است و می تواند جایگزین سالم تری برای قند باشد. کاهش اندازه قرار گرفتن در معرض نور خورشید در طول فصل سرما که برای فراوری ویتامین D در بدن و جذب کلسیم حیاتی است، می تواند سلامت استخوان ها را تحت تاثیر قرار دهد.
با گنجاندن خرما در رژیم غذایی که سرشار از کلسیم است می توان به قوی نگه داشتن استخوان و دندان ها یاری کرد. بعلاوه خرما حاوی مواد معدنی غنی مانند پتاسیم، فسفر، مس و منیزیم است که نقش مهمی در پیشگیری از مسائل مربوط به استخوان مانند پوکی استخوان و آرتریت دارند.
تسکین درد آرتریت
در فصل سرما افراد مبتلا به آرتریت، احساس درد بیشتری را در مفاصل خود تجربه می نمایند. خرما سرشار از منیزیم و خواص ضد التهابی است و برای تسکین این نوع از درد ها عالی است.
کاهش خطر حمله قلبی
خطر حمله قلبی در فصل زمستان با کاهش دمای بدن افزایش می یابد. مصرف خرما به کاهش کلسترول بد یاری می نماید و خطر حمله قلبی و فشار خون بالا را کاهش می دهد. مصرف آن در میان وعده های صبح و عصر، استقامت بدن را افزایش می دهد و موجب می گردد که در روز های سرد زمستان، احساس بیحالی و سستی نداشته باشید.
حفظ گرمای بدن
خرما انرژی لازم را برای گرم نگه داشتن بدن در هوای سرد تامین می نماید.
افزایش دهنده سطح انرژی
خرما حاوی کربوهیدرات های ساده است و بنابراین در مواقعی که بدن به انرژی احتیاج دارد همانند یک ماده سوختی عمل می نماید.
سرشار از آهن
خرما یکی از غنی ترین منابع آهن است و می تواند به افزایش سطح هموگلوبین خون یاری کند.
برطرف نماینده مسائل گوارشی
از آنجایی که متابولیسم بدن در فصل زمستان کند می گردد، این خوراکی به علت دارا بودن مقادیر زیادی از فیبر های محلول و نامحلول به برطرف مسائل گوارشی یاری می نماید.
خرما بعلاوه ترشح اسید های گوارشی را افزایش می دهد که در نهایت جذب غذا را آسان می نماید. علاوه بر این، مصرف خرما خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهد.
تغذیه نماینده پوست
سرمای هوا باعث می گردد پوست چربی طبیعی خود را از دست بدهد و مصرف منظم خرما پوست را تغذیه نموده و سطح رطوبت را کنترل می نماید. خرما بعلاوه با خواص آنتی اکسیدانی به جوانی پوست و ترمیم آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد یاری می نماید.
منبع: فرارو