خواص آب نارنج در طب سنتی چیست؟
به گزارش سفر به روسیه، خاصیت ضدعفونی کنندگی، کنترل فشار خون بالا ، کاهش ترشح صفرا، درمان ترش کردن معده و معالجه تورم حلق و گلو از مهمترین خواص آب نارنج در طب سنتی است. آب نارنج دارای طبع سرد و خشک است و سرشار از انواع ویتامین ها به ویژه ویتامین ث است.
خبرنگاران | سرویس سلامت - استفاده از آب نارنج در تهیه غذا و سالاد علاوه بر اینکه باعث خوشمزه تر شدن و عطر ویژه نارنج به غذای شما می شود، ارزش غذایی و خواص درمانی فراوانی به همراه خواهد داشت. طب سنتی سابقه طولانی در استفاده از خواص نارنج، از میوه، عرق بهارنارنج، چای بهارنارنج، رب نارنج و آب نارنج دارد. در این بخش از خبرنگاران شما را با خواص آب نارنج در طب سنتی و کاربرد آب این میوه پرخاصیت در پیشگیری و درمان بیماری ها آشنا می کنیم.
در این مطلب می خوانید:- خواص آب نارنج در طب سنتی
- طبع نارنج چیست؟
- مضرات آب نارنج (موارد احتیاطی و منع مصرف)
خواص آب نارنج در طب سنتی
از همه قسمت های نارنج (میوه، برگ، پوست و شکوفه) در طب سنتی برای درمان بیماری ها استفاده می شود. آب نارنج هم از میوه نارس و هم از میوه رسیده تهیه می شود و در بعضی خواص درمانی آب نارنج نارس قویتر و موثر است.
1. خواص آب نارنج برای کبد
مصرف آب نارنج به دفع سموم بدن یاری می نماید و باعث دفع صفرا و فعالیت بهتر کبد می شود. یاری به تصفیه خون، درمان اختلالات کبدی، کاهش ترشح صفرا و تسکین سردردهایی که حاصل از مسائل صفراوی است از خواص آب نارنج است.
2. برطرف خلط سینه
از آب نارنج در طب سنتی برای خارج کردن خلط های غلیظ و زردرنگ سینه استفاده می شود.
3. سلامت دستگاه گوارش
آب نارنج همانند سایر میوه های ترش برای سلامت دستگاه گوارش مفید است و برای درمان خانگی سوء هاضمه، نفخ، افزایش اشتها و درمان حالت تهوع کاربرد دارد.
4. خاصیت نارنج به عنوان یک ضد سرطان طبیعی
آب نارنج حاوی انواع ویتامین ها و مواد آنتی اکسیدان است و یک ماده ضد سرطان طبیعی محسوب می شود.
5. کاهش فشار خون
از دیگر خواص آب نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای کنترل فشار خون بالا است. متخصصان طب سنتی مصرف نصف لیوان آب نارنج همراه با یک قاشق عسل بعد از خوردن غذا را برای افرادی که فشار خون بالا دارند، توصیه می نمایند.
6. آب نارنج ضد عفونی نماینده حلق و گلو
آب نارنج دارای خاصیت ضد عفونی نمایندگی است و قرقره کردن آن به درمان تورم حلق و گلو یاری می نماید.
7. برطرف گرمی مزاج و مسائل ناشی از آن
از دیگر کاربردهای درمانی آب نارنج در طب سنتی استفاده از آن برای درمان درد سینه، سرفه و سردردهای ناشی از گرمی است. به این منظور، آب نارنج تازه را با کمی نبات جوشانده و میل کنید.
8. حفظ زیبایی و رطوبت پوست با نارنج
آب نارنج یک مرطوب نماینده طبیعی برای پوست محسوب می شود و دارای خواص ضدالتهابی و ضد باکتریایی است. شما می توانید، آب نارنج تازه را گرفته و معادل یک سوم حجم آن گلاب اضافه کنید و هر روز صورت خود را با آن بشویید. شستشوی پوست صورت با این ترکیب، پوست چهره را تقویت می نماید.
9. برطرف سرماخوردگی
آب نارنج همانند سایر خانواده مرکبات سرشار از ویتامین C بوده و برای پیشگیری و درمان سرماخوردگی، گرفتگی بینی و درمان سینوزیت مفید است.
10. لاغری با مصرف آب نارنج
یاری به لاغری، کاهش وزن و درمان یبوست از دیگر خواص آب نارنج است. به این منظور آب نارنج تازه را با مقدار کمی شکر مخلوط و مصرف کنید. آلکالوئید سینافین موجود در آب نارنج، باعث افزایش متابولیسم بدن و کاهش اشتها شده و در کنار ورزش می تواند باعث لاغری و کاهش وزن افراد شود.
11. کاهش کلسترول بد خون
مصرف آب نارنج در کاهش کلسترول بالای خون موثر است و برای پیشگیری از بیماری های قلبی، تحریک و تقویت عضلات قلب نقش اساسی داشته و در برطرف نارسایی ها، ضعف قلب و ترومبوز بسیار موثر است.
12. برطرف پف چشم با آب نارنج
از بین بردن پُف کردگی زیر چشم از دیگر خواص آب نارنج در طب سنتی است.
13. خواص آب نارنج برای دیابتی ها
آب نارنج، در کاهش قند خون موثر است و از این رو به بیماران دیابتی توصیه می شود این چاشنی را همراه سالاد سبزیجات تازه و غذایشان مصرف نمایند.
14. خاصیت نارنج برای برطرف کم خونی
خوردن آب نارنج همراه غذا به جذب بهتر آهن غذا توسط سلول های بدن یاری می نماید و برای افراد مبتلا به کم خونی مفید است.
طبع نارنج چیست؟
طبع نارنج و آب نارنج سرد و خشک است. افراد سرد مزاج این میوه ترش مزه را حتما باید با مصلحات آن مصرف نمایند. عسل و گلنگبین با طبع گرم از مصلحات نارنج به شمار می آیند. مصرف بی رویه و بدون مصلح این میوه به خصوص در پاییز و زمستان، می تواند موجب خواب آلودگی و بی حالی، نفخ و ورم مفاصل شود.
البته پوست و شکوفه های نارنج طبع گرمی دارند.
مضرات آب نارنج (موارد احتیاطی و منع مصرف)
براساس اصول طب سنتی، همه مواد غذایی ترش برای اعصاب بدن مضر هستند، با این وجود در بین ترش مزه ها، نارنج کمترین ضرر را به عصب ها می رساند. بعضی از عوارض زیاده روی در مصرف آب نارنج عبارتند از:
- زیاده روی در مصرف نارنج و آب نارنج ممکن است باعث افزایش فشار خون شود که می تواند باعث افزایش ضربان قلب و تپش قلب شود. ضروری است بدانید مصرف آب نارنج با کافئین واکنش می دهد و خطر ابتلا به فشار خون بالا، غش، حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش می دهد.
- استفاده از آب نارنج در بعضی افراد باعث تشدید سردردهای میگرنی می شود.
- آب نارنج ممکن است باعث تشدید بیماری گلوکوم شود.
- آب نارنج ممکن است با دارو های استاتین تداخل دارویی ایجاد کند.
تجربه شما از مصرف آب نارنج چیست؟ نظرات و پرسش های خود را با ما و سایر خوانندگان این مطلب در میان بگذارید. شاید برایتان جالب باشد بدانید فرق نارنج و ترنج در چیست؟ پس شما را به مراجعه به همین لینک و مطالعه این مطلب دعوت می کنیم .
منبع: setare.com