توصیه یک فرانسوی به ایرانی ها
به گزارش سفر به روسیه، یک فعال حوزه گردشگری در فرانسه گفت که وقتی دولت نمی تواند برای حفظ بناهای تاریخی هزینه زیادی بدهد بهتر است مردم خودشان برای این موضوع هزینه بدهند و میراث فرهنگی پدرانشان را حفظ نمایند.
جیوانا آرتی رئیس آژانس گردشگری سیه را در شهر پاریس که برای شرکت در نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته در تهران است، اظهار کرد:
خوشحالم که مردم ایران با سرمایه های شخصی خودشان خانه های تاریخی و بناهای قدیمی را حفظ می نمایند و در این راه جایی مانند صندوق احیا و بهره برداری از بناها و اماکن تاریخی و فرهنگی به آنها در بازسازی و بهره برداری از این بناها یاری می نماید.
وی که تا به حال چهار بار به ایران سفر نموده و شهرهای مختلف تاریخی را دیده است، ادامه داد:
متوجه شدم در بسیاری از روستاها و شهرهای ایران خانه ها و اماکن تاریخی زیادی است که بودجه لازم دولتی برای هزینه بازسازی و بازسازی آنها وجود ندارد، شاید به این علت که تعداد خانه ها و بناهای تاریخی در ایران زیاد است و بازسازی آنها هزینه زیادی می خواهد، از طرف دیگر این خانه ها رو به تخریب می روند.
به گفته آرتی در شهر پاریس بناهای تاریخی حتما حفظ می شوند؛ چه با یاری دولت و چه به یاری انجمن ها و مردم شهر. حتی در شهر پاریس ضوابطی برای نداشتن ارتفاع زیاد وضع شده که همه باید از آن پیروی نمایند، اما در ایران این ضوابط رعایت نمی گردد و در شهرهای تاریخی ساختمان های بلند و مدرن می سازند.
وی گفت که وقتی دولت نمی تواند برای حفظ بناهای تاریخی هزینه زیادی بدهد، بهتر است مردم خودشان این هزینه را نموده و میراث فرهنگی پدرانشان را حفظ نمایند. اگر این میراث وجود نداشته باشد، شما نمی توانید به بچه ها و نسل آینده کشورتان بگویید که داشته های شما از فرهنگ چیست.
این فعال گردشگری ادامه داد:
روح بناهای تاریخی با تخریب از بین می رود، اما شما می توانید با رفت و آمد گردشگران به این بناها، این روح و زندگی را به این خانه ها بیاورید. در آن صورت بنای تاریخی هم زنده می گردد. خوب است که از این خانه ها به عنوان مراکز پذیرایی از گردشگران استفاده گردد. ما نیز در پاریس تعداد زیادی از این اماکن را زنده نموده و پذیرای گردشگران در آنها هستیم.
او با تاکید بر اینکه مردم می توانند بخشی از هزینه های زندگی خود را صرف بازسازی و نگهداری از خانه های خود نمایند، گفت:
درست است که مردم خواهان تغییر در محل زندگی خود هستند، اما آنها می توانند بخشی از هزینه های خود را کنار گذاشته و خانه های قدیمی را نگهداری نمایند. اگر در این راه دولت به آنها یاری کند، کار ارزشمندی است وگرنه آنها خودشان با این کار فرهنگشان را حفظ نموده اند.
منبع: ایسنا
منبع: کجارو