بخش دانش آموزی به جشنواره خاتم اضافه می گردد

به گزارش سفر به روسیه، علی اکبر اشعری در گفت وگو با خبرنگاران ، در شرح پنجمین دوره جشنواره کوتاه خاتم (پیامبر رحمت) اظهار کرد: جشنواره خاتم پنجمین دوره خود را به سرانجام رساند و حدود 495 اثر در بخش بزرگسال و کودک ونوجوان برای ما ارسال و در سه مرحله داوری شد.

بخش دانش آموزی به جشنواره خاتم اضافه می گردد

از پروفایل اینستاگرام behrouz azand دیدن نمایید.

وی ادامه داد: با گسترش بیماری کرونا، برای برگزاری مراسم اختتامیه یک ماه صبر کردیم اما با توجه به اینکه احتمال می دادیم این شرایط ادامه دار باشد، مراسم اختتامیه را به شکل مجازی در اردیبهشت ماه برگزار کردیم که این مراسم از شبکه اینستاگرام، آپارات و سایت جشنواره به شکل زنده پخش شد.

رییس جشنواره کوتاه خاتم با اشاره به نحوه اهدا جوایز گفت: جوایز نقدی برندگان در روز اختتامیه به حساب شان واریز و لوح تقدیر نیز به آدرس شان ارسال شد. این جشنواره نسبت به جشنواره های سال های قبل دو مزیت عمده داشت. یکی اینکه در جشنواره های قبلی، محتوای داستان ها عمدتا خیلی کوتاه بودند و گاهی به جای داستان، شاهد داستانک بودیم؛ اما در جشنواره سال جاری داستان ها به اندازه بود و بیشتر شرکت نمایندگان تقریبا در حد همان 5000 کلمه داستان نوشته بودند.

وی اضافه نمود: از طرفی دیگر، خیلی از داستان های این دوره قابل انتشار است. درست است که رقابتی اجرا شده؛ اما بالاخره یک تعدادی می توانند برنده شوند، از این رو من خیلی از داستان ها را به دفتر نشر معرفی کردم تا در فرآیند فراوری و چاپ قرار بگیرند.

اشعری با اشاره به رونمایی از پوستر جشنواره ششم در اختتامیه جشنواره پنجم گفت: در روز برگزاری اختتامیه جشنواره پنجم، مراسم رونمایی از پوستر جشنواره ششم را داشتیم. ما در دوره ششم یک تفاوتی به وجود آوردیم؛ چراکه به مرور تعداد دانش آموزانی که اثر می فرستادند زیاد شد و در برخی از دوره ها دانش آموزان توانستند به بزرگسالان طعنه بزنند. با توجه به این موضوع ما به فکر افتادیم که یک بخش دیگر باز کنیم.

وی ادامه داد: بر همین اساس قرار است که آثار را آنالیز کنیم و اگر اثر دانش آموزی توانست با آثار بزرگسالان رقابت کند، در بخش بزرگسال بالا بیاید، اما اگر فضا برای رقابت نداشت در بخش جدیدی به اسم بخش دانش آموزی اثرش آنالیز گردد؛ البته طبیعتا جایزه بخش دانش آموزی از جایزه بخش بزرگسال کمتر است.

این مدیر فرهنگی در شرح کارگاه های آموزشی گفت: در دوره های گذشته کارگاه های آموزشی داشتیم تا کسانی که سطح بهتری دارند، بتوانند به وسیله فضای مجازی آموزش ببینند و سطح کیفی خود را افزایش دهند که در این کارگاه ها، داستان نویسان مطرحی مثل مجید قیصری و حمیدرضا شاه آبادی حضور داشتند. سال جاری ما آمدیم این کلاس ها را برای دو رده سنی کودک ونوجوان و بزرگسال جدا کردیم و در شرایط فعلی مصطفی رحماندوست، سه شنبه شب هرهفته یکی از داستان ها را با یاری بچه های نویسنده نقد و آنالیز می نماید و مجید قیصری نیز همان برنامه را چهارشنبه شب ها دارد.

وی اضافه نمود: با توجه به اضافه شدن بخش جدید به دوره ششم، قصد داریم که یک کار گاه آنالیز و نقد دانش آموزی نیز راه بیاندازیم که مصطفی رحماندوست مسئول این بخش خواهد بود. باتوجه به شرایط فراهم شده، امکان دارد که در هر کارگاه 200 نفر هم شرکت نمایند اما در کوشش هستیم تا از افرادی که در همه جلسات حضور دارند، امتحان بگیریم و به آنهایی که نمره قبول دریافتد و داستان خوبی نوشتند، گواهی حضور در دوره بدهیم تا تعیین گردد که در یک دوره کامل داستان نویسی حضور داشته اند.

اشتری با اشاره به جان دریافت بخش بین المللی جایزه اظهار کرد: در چند دوره اخیر شاهد حضور افرادی از خارج از ایران در جشنواره بودیم و در این دوره نیز نویسندگانی از کشور امارات، ترکیه، بحرین و عراق اثر فرستادند و آرام آرام می توانیم بگوییم که این جایزه در حال گذر از مرزهای ایران است. جالب است که بدانید حتا پیروان ادیان دیگر نیز برای ما داستان نوشته اند. اینکه یک مسیحی می آید و درباره پیامبر اکرم (ص) می نویسد اتفاق جالبی است که در دوره پنجم رخ داد.

وی ادامه داد: ما امیدواریم که این جشنواره بتواند به معرفی پیامبر اسلام (ص) منجر گردد؛ چراکه نوشتن درباره پیامبر احتیاج به مطالعه زیاد درباره زندگی وی دارد و از آن طرف با آثاری که فراوری می گردد، جامعه با زندگی و سیره پیامبر آشنا می گردد.

رییس جشنواره کوتاه خاتم در شرح اضافه شدن بخش های دیگر به جایزه گفت: از روز نخستی که این جایزه راه اندازی شد این تمایل وجود داشت که در بخش هایی مثل شعر، رمان و نمایشنامه نیز ورود کنیم. حتی دو سه بار برای رمان دورخیز برداشتیم اما نشد؛ چراکه جسارت پرداختن به داستان کوتاه بیشتر از جسارت پرداختن به رمان است و از این رو نتوانستیم این کار را انجام دهیم. با این حال این برنامه را داریم که به حوزه های دیگر ورود کنیم و به محض آنکه داستان کوتاه جا بیفتد به سایر حوزه ها نیز ورود می کنیم.

وی در سرانجام گفت: ایده انتشار گلچینی از آثار منتشر شده در این پنج دوره را نیز داریم و اگر این اتفاق انجام گردد ما سیر تحول و تطور داستان نویسی در این دوره ها را آنالیز می کنیم. با همه این تفاسیر علاقه مندان برای شرکت در ششمین دوره جایزه داستان کوتاه خاتم تا سرانجام بهمن ماه 1399 فرصت دارند، تا داستان های خود را برای دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند.

منبع: ایبنا - خبرگزاری کتاب ایران
انتشار: 22 مرداد 1399 بروزرسانی: 20 دی 1400 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 998

به "بخش دانش آموزی به جشنواره خاتم اضافه می گردد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "بخش دانش آموزی به جشنواره خاتم اضافه می گردد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید