16 ایده برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک

به گزارش سفر به روسیه، برای بسیاری از کسانی که در آپارتمان یا خانه های کوچک زندگی می نمایند، جا دادن مبلمان دراتاق نشیمن، به شکلی که فضای رفت و آمد مناسبی باقی بماند، یک مشکل است. یک اتاق نشیمن غالبا قطب اصلی خانه محسوب می گردد. بنابراین، هنگامی که این فضای خانه تنگ و باریک است، چیدمان مبلمان می تواند مانند یک مسئله ریاضی دردسرساز باشد اما نگران نباشید. راه هایی برای حل این مسئله وجود دارد. در واقع، باید فضایی را که در اختیار دارید، طوری مدیریت کنید که حتی از هر گوشه ای به درستی بهره ببرید. یکی از مهم ترین نکات برای به حداکثر رساندن فضای یک اتاق نشیمن کوچک ، انتخاب اثاثیه متناسب با فضا است. نکته مهم دیگر، طراحی خلاق چیدمان برای استفاده از هر فضای کوچک، حتی گوشه هایی است که بدون مصرف به نظر می رسند. در ادامه، برترین ایده های چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک را برای شما شرح می دهیم.

16 ایده برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک

ایده هایی برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک

مهم ترین ترفند در طراحی یک اتاق نشیمن کوچک پر از مبلمان، تقسیم فضا به بخش های کوچک تر است. از فضاهای موجود در خانه، برای همه نوع فعالیتی مانند میزبانی از مهمان، مطالعه، بازی کردن و حتی خوردن غذا استفاده می گردد. حال اگر بدانیم چه مقصودی برای استفاده از هر فضا داریم، به ایجاد یک انسجام کلی برای طراحی چیدمان مناسب یاری می نماید. بعلاوه، با دانستن این موضوع، متراژ کافی را برای هر مبل در نظر می گیرید و یا اگر بیش از حد فضا را اشغال کرد، آن را با مبلی کوچک تر جایگزین می کنید.

در ادامه، به چند ترفند اشاره می کنیم که با به کار بردن بعضی از آن ها می توانید حتی یک اتاق نشیمن کوچک را بزرگ تر از آنچه هست نشان دهید.

1. فضا را مقدار بگیرید

با مقدار گیری ابعاد اتاق خود آغاز کنید. این کار به شما یاری می نماید مقدار مناسب قطعات مبلمان و نحوه قرار گرفتن آن ها در فضا را معین کنید.

2. اولویت بندی مبلمان ضروری

وسایل ضروری را که برای اضافه کردن به اتاق احتیاج دارید، مانند مبل، میز قهوه خوری و میز ناهارخوری شناسایی کنید. با محدود کردن تعداد مبلمان، از شلوغی بیش از حد فضا خودداری کنید.

3. تناسب اتاق را در نظر بگیرید

مبلمانی را انتخاب کنید که متناسب با مقدار اتاق باشد. از انتخاب قطعات بزرگ مبلمان که ممکن است فضای زیادی را اشغال نمایند، خودداری کنید. طرح های شیک و ساده ای را انتخاب کنید که حسی مطبوع ایجاد می نمایند.

4. منطقه ها مختلفی را ایجاد کنید

منطقه ها مختلف کاربردی مانند قسمت نشیمن، ناهارخوری و شاید یک فضای کاری کوچک را داخل اتاق تعریف کنید. از فرش، نورپردازی یا قرار دادن مبلمان برای ترسیم این منطقه ها بهره ببرید.

5. ایجاد فاصله مناسب بین مبلمان

در فضای محدود، فاصله مبلمان از یکدیگر، مهم است. این امر وقتی اهمیت بیش تری پیدا می نماید که یک طرف فضای رفت و آمد، قطعات بلند مبلمان یا دیوارها باشد. مبلمان در عین نزدیکی به یکدیگر، باید فضای تنفس داشته باشد، قرار دادن وسایل خیلی نزدیک به هم می تواند باعث ایجاد احساس تنگی فضا گردد و توجه افراد را به مقدار اتاق جلب کند. باز نگه داشتن فضای اتاق تا حد امکان، بسیار مهم است برای انجام این کار، تمرکز باید بر نحوه استفاده از فضاهای خالی و رفت و آمد در آن منطقه ها باشد. در واقع فضای رفت و آمد بین مبلمان باید به نحوی باشد که احساس محبوس بودن به شما دست ندهد.

گذرگاه ها برای راحتی باید حداقل 7 سانتی متر عرض داشته باشند. اگر یک (یا هر دو) طرف فضاهای خالی یا گذرگاه قطعات بلند مبلمان یا دیوارها باشد، این موضوع اهمیت بیشتری پیدا می نماید. اگر گذرگاه بین قطعات پایین تر مانند میز کنسول و مبل قرار گرفته است، می توانید با فضای کمتری از کف فاصله بگیرید زیرا فضای بالای مبلمان کاملا باز است.

6. استفاده از فضای پشت مبل

در یک اتاق نشیمن، چیدن وسایل کوچک اضافی در مکانی خاص به جلوه بخشی به اتاق یاری می نماید. برای انجام این کار، قرار دادن یک میز کنسول بدون کشو در پشت مبل راحتی (زیرا شما قادر نخواهید بود کشوها را از پشت مبل باز کنید)، با یک قفسه اضافی برای چیدن اشیای تزئینی یا اشیایی که استفاده زیادی ندارند، جالب به نظر می رسد.

بعلاوه اگر مبل را کمی از دیوار فاصله دهید، فضای ذخیره ای در پشت مبل خواهید داشت.

7. مکان نشیمن، به پنجره دید داشته باشد

وقتی می خواهید یک مکان محدود، بزرگ تر جلوه کند، باید از خطای دید و توهم بصری بهره ببرید. اتاق های کوچک نشیمن نیز از این قاعده مستثنی نیستند. یک راه آسان برای استفاده از این ترفند، قرار دادن صندلی یا مبل راحتی در نقطه ای است که نمای واضحی از پنجره داشته باشد.

برای استفاده بیشتر از فضا، حتی می تواتید تمام مبل ها و صندلی های اتاق را رو به چشم انداز پنجره تنظیم کنید. به این ترتیب، هنگام نشستن روی مبل، فضا به طور طبیعی بزرگ تر به نظر می رسد زیرا می توانید فضای باز را در خارج از اتاق ببینید. این کار بعلاوه باعث ایجاد حس روشنایی بیش تر در اتاق می گردد زیرا در هنگام نشستن، به نور و روشنایی، بیش تر توجه می کنید.

8. از فضای عمودی بهره ببرید

اگر فضای کف کافی برای چیدمان شما وجود ندارد، توجه کنید که در ارتفاع بیش تر، فضای اشغال نشده زیادی را در اختیار دارید.

با اضافه کردن دکورهای عمودی و چیدن گیاهان در آن ها می توانید توجه را به سمت بالاتر اتاق، جلب کنید.

9. استفاده از مبلمان چند منظوره

همان طور که باید در چیدمان یک اتاق نشیمن کوچک، هوش و خلاقیت به خرج دهید، در انتخاب اجزای آن اتاق نیز باید هوشمندانه عمل کنید. اجزا و مبلمان اتاق در فضای کوچک، باید دو برابر بیش تر کارایی داشته باشند. بنابراین انتخاب مبلمان چند منظوره برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک برترین گزینه است.

برای به حداکثر رساندن فضا در یک اتاق کوچک، سعی کنید قطعاتی از مبلمان چند منظوره را که فضای اضافی فراهم می نماید، تهیه کنید. به عنوان مثال، از مبلی بهره ببرید که درون آن میز قهوه یا فضای ذخیره سازی تعبیه شده باشد. مبل تختخواب شو نیز نمونه دیگری است.

10. چیدمان را متقارن کنید

یکی از ساده ترین راه ها برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک، انتخاب یک طرح متقارن با دو مبل (یا یک مبل و دو صندلی) است که روبه روی یکدیگر قرار دارند. این طرح که اغلب به وسیله طراحان داخلی استفاده می گردد، در اتاق های بزرگ یا کوچک به خوبی جوابگوی احتیاج شماست.

تعادل دو مبل رو به روی یکدیگر، یا حتی یک مبل و دو صندلی، همواره از نظر بصری مجذوب کننده خواهد بود. در فضای کم، نباید سنگینی چینش مبلمان را فقط به یک سمت تکیه داد.

11. از مبل های سه تکه استفاده نکنید

هرچند مبل های سه تکه با قرار گرفتن در کنار یکدیگر، جلوه کلاسیک و زیبایی به اتاق می دهند اما در اتاق های کوچک به علت کمبود جا، امکان استفاده از آن ها را ندارید. به جای آن می توانید از یک مبل راحتی با دو صندلی که کمتر جاگیر باشند، بهره ببرید.

12. نقطه کانونی اتاق را روی یک فرش تنظیم کنید

قرار دادن یک فرش بزرگ در اتاق کوچک، هنگام چینش مبلمان می تواند مفید باشد. به خصوص اگر مجموعه ای از مبلمان دارید که با یکدیگر ست نباشند.

یک فرش را با مقدار مناسب انتخاب کنید که در مرکز اتاق قرار بگیرد به طوری که تقریبا فضای کف را پر کند. مبل و صندلی ها را طوری روی فرش قرار دهید که فرش، نقطه کانونی اتاق باشد. این امر به اتصال بصری مبلمان یاری می نماید و باعث می گردد کل اتاق احساس آشفتگی کمتری داشته باشد و در نهایت، اتاق بزرگ تر به نظر می رسد.

13. از طراحی مناسب بهره ببرید

یکی از ساده ترین راه های چینش مبلمان در یک اتاق نشیمن کوچک برای اینکه احساس داشتن فضای بیش تر ایجاد گردد، جلوگیری از پر کردن بیش از حد آن و شلوغی فضا است. داشتن یک یا دو قطعه مبلمان که به همان رنگ دیوارها است، باعث می گردد اتاق نیز بزرگتر گردد. میزهای قهوه شیشه ای، اکریلیک و آینه، نور را در فضا شناور می نمایند و می توانند به حس داشتن فضای بیش تر یاری نمایند.

همچنن برای پنجره ها از پرده های ضخیم مانند پرده های مخملی استفاده نکنید. این نکته را در خصوص روکش مبل های راحتی نیز رعایت کنید و از روکش های نازک تر بهره ببرید.

14. مبلمان را در اطراف شومینه بچینید

در یک اتاق نشیمن کوچک با شومینه، شومینه را به نقطه کانونی اتاق تبدیل کنید. مطمئن شوید که تمام مبلمان اتاق حول آن متمرکز شده باشد و فضایی را برای قدم زدن در پشت مبلمان ایجاد کنید.

15. از مبلمان با رنگ سفید یا روشن بهره ببرید

رنگ های روشن را در انتخاب مبلمان لحاظ قرار دهید تا اتاق، احساس سبکی و باز بودن داشته باشد. یک اتاق نشیمن کوچک با دیوارهای تیره و روکش ها و مبل راحتی سیاه احساس خفگی ایجاد می نماید. رنگ سفید عناصر اتاق را متحد می نماید و با انعکاس نور در فضا به احساس گستردگی فضا یاری می نماید.

16. وزن بصری مبل راحتی را در نظر بگیرید

وزن بصری لزوما به معنای وزن واقعی مبلمان نیست. در عوض، به نحوه درک شما از وزن یک قطعه اشاره دارد. به عنوان مثال، مبل هایی با پایه هایی که قابل تماشا نیستند و به نظر می رسد که کاملا روی زمین قرار قرار دارند، وزن بصری بیشتری نسبت به مبل هایی با مقدار بزرگ تر دارند که پایه های بلند و باریکی دارند. انواع مواد مورد استفاده برای ساخت یک قطعه مبلمان نیز بر وزن بصری آن تأثیر می گذارد. به طور مثال میز قهوه خوری از جنس چوب جامد وزن بصری بالایی نسبت به نمونه های رویه شیشه ای دارد.

چندین نحوه چینش مبلمان در فضای کوچک

نحوه قرار دادن مبلمان در کنار یکدیگر، برای ایجاد فضای بیش تر اهمیت زیادی دارد. در ادامه درباره چند نحوه چیدن مبلمان و مزایا و معایب آن ها می خوانید.

1. طرح L شکل

چینش مبلمان به صورت L شکل در تقاطع دو دیوار، به بیش تر شدن فضا یاری می نماید.

مزایا

بیشترین فضای استفاده نشده را در امتداد دیوار و گوشه ها می سازد.

معایب

این روش به اتاقی با دو دیوار مجاور احتیاج دارد.

2. چیدن مبلمان کنار یک دیوار

بسیاری از خانه ها در اتاق نشیمن یک تلویزیون دارند. بنابراین قرار دادن یک مبل راحتی در کنار دیوار یک مکان راحت برای مشاهده تلویزیون ایجاد می نماید. بعلاوه قرار دادن یک مبل سه نفره در برابر یک دیوار خاکستری به فضا عمق می بخشد.

مزایا

  • حداقل فضای کف را اشغال می نماید.
  • می تواند با مکمل های مختلفی مانند مانند بوفه و میز عسلی ست گردد.

معایب

مبل و صندلی باید در یکجا ثابت باشند.

3. طرح U شکل

طرح U شکل، با یک مبل یا نیمکت که سه طرف یک مستطیل را اشغال می نماید، معین می گردد. در این روش چیدمان، صندلی های کافی وجود دارد و مناسب مهمانی ها و جلسات است. سادگی چیدمان اتاق نشیمن به این روش، به انسان حس آرامش می دهد.

مزایا

  • برای تفریح و مهمانی مناسب است.
  • از مبلمان طویل نیز می توان استفاده کرد.

معایب

این روش چیدمان، به سه دیوار مجاور احتیاج دارد که فضای کافی برای یک طرح U شکل فراهم نمایند.

نکات تکمیلی

  • سعی کنید مبلمان را طوری قرار دهید که گذرگاه های رفت و آمد، بین مبل و تلویزیون قرار نگیرند و هر بار که کسی وارد یا خارج می گردد، مزاحم تماشای تلویزیون به وسیله دیگران نگردد.
  • فاصله بین میز عسلی و مبل باید در حدود 35 تا 40 سانتی متر باشد.
  • هر مبل راحتی باید به مکانی مناسب برای قرار دادن کتاب، تلفن، نوشیدنی یا میان وعده دسترسی داشته باشد، برای این کار، یک میز کوچک، یا وسیله ای دیگر را در نظر داشته باشید که فضای زیادی را اشغال نکند.
  • توجه داشته باشید که درهای شیشه ای، کشویی، پله ها و مسیرهای رفت و آمد در کجا قرار دارند. این مکان ها و فضاها را نمی توان به وسیله مبلمان مسدود کرد.
  • علاوه بر ابعاد خود مبل، ابعاد دسته های آن را نیز در نظر بگیرید. دسته های بزرگ ممکن است، مانع رفت و آمد شوند.

کلام آخر

در حالی که به حداکثر رساندن فضا برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک، لازم است، راحتی و آسایش را فدای باز کردن بیش تر فضا نکنید. بالش ها، کوسن ها و نورپردازی ها را طوری بچینید که فضایی دنج ایجاد گردد تا از فضای کوچک خود بیشترین استفاده را ببرید. با پیروی از این نکات، می توانید به طور موثر مبل ها را در یک فضای کوچک بچینید تا راحتی، عملکرد و مجذوب کنندهیت بصری را بدون احساس تنگی و خفگی تجربه کنید.

منابع: livingetc , bhg , homedit

منبع: دیجیکالا مگ
انتشار: 10 مرداد 1403 بروزرسانی: 10 مرداد 1403 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 2254

به "16 ایده برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "16 ایده برای چیدمان مبل راحتی در فضای کوچک"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید