سلیقه غذایی عجیب و غریب مادریدی ها!
به گزارش سفر به روسیه، مردم هر منطقه ای دارای سلیقه های غذایی منحصربه فردی هستند که ریشه در تاریخ و فرهنگ آن منطقه دارد. مادرید هم از این قضیه مستثنی نیست.
رژیم های غذایی مختلفی مثل مصرف خوراکی های فراوری به مصرف، جنبش غذای آهسته (غذای آهسته: slow food در نقطه مقابل غذای سریع: Fast Food) و روش های دیگری برای آماده سازی غذا که در اصل روش هایی برای بازگشت به اصل خود هستند، در سرتاسر جهان افزایش یافته است. در مادرید، اما، سیر قهقرایی دیگری از نیاکان گرایی اوج گرفته است. رستوران ها با موجی از مشتریانی روبه رو شده اند که غذای کنسروی داخل قوطی سفارش می دهند.
بگذارید کمی درباره پیشینه این کار شرح بدهیم: مردم معمولا در اسپانیا کوزه های گران قیمت حاوی مواد غذایی کنسرو شده به یکدیگر هدیه می دهند و هر سوپرمارکت، مهم ترین مواد غذایی خود را همان قوطی های فلفل پیکویلو، مارچوبه سفید و غذاهای دریایی کنسرو شده ای می داند که در انبار خود تا سقف چیده شده اند. هر چقدر که محصولات، مثلا ماهی های کوچک خرد شده یا روغن زیتون های با کیفیت، با دقت بیشتری انتخاب و آماده شده باشند، قیمت آن ها بالاتر خواهد بود.
این سلیقه غذایی به تازگی از قفسه سوپرمارکت ها به رستوران ها راه یافته است. حداقل شش غذاخوری مادریدی فقط با غذاهای کنسرو شده از مهمانان پذیرایی می نمایند؛ آن ها کنسروهای خود را یا از برندهای تجاری معروف تهیه می نمایند یا این که خودشان، نیازهای خود را تامین می نمایند. در بسیاری از این رستوران ها، مشتریان می توانند غذاها را خریداری و به خانه ببرند.
یکی از رستوران هایی که با کنسرو از مهمانان پذیرایی می نماید، رستوران Conservas Nudista است که ادعا می نماید مواد غذایی آن ها مثل همان روزی که پا به این جهان می گذارند، پاک هستند. منوی آن ها شامل غذاهایی هستند که از تزئین کمی روی آن ها استفاده شده است (فقط کمی برش های پیاز در ظرف به چشم می خورد و در کنار آن، نان گذاشته اند) و از همان قوطی های کنگر، ماهی، بلدرچین و حبوباتی که در ویترین مشاهده می گردد، استفاده می نمایند.
مطمئن نیستید که آمادگی خوردن یک بشقاب پر از غذای کنسروی را داشته باشید؟ آن هایی که می خواهند کمی از این غذاها را بچشند، می توانند به بازار سرپوشیده Mercado San Miguel بروند تا تنها به قیمت یک یورو در La Casa del Bacalao، تکه های کوچکی از غذاهای دریایی کنسرو شده را تهیه نمایند. این ها، نمونه هایی از صدف ها، ساردین ها و سایر محصولات سنتی غذایی کنسرو شده ای هستند که مادریدی ها در قرن نوزدهم می خوردند و کشف دوباره آن ها، با لذت همراه بوده است.
منبع: کجارو / lonelyplanet