دستور پخت کوفته کرمانشاهی اصیل
به گزارش سفر به روسیه، کوفته کرمانشاهی؛ یکی از غذاهای اصیل و سنتی کرمانشاه است. این غذا طعم و بویی عالی داشته و برای چیدن یک میز ناهار یا شام لاکچری، گزینه ای عالی به شمار میرود. اگر چه درست کردن این غذای سنتی کمی زمان بر است؛ ولی خواص و طعم فوق العاده این کوفته ارزش زمانی که برای آن اختصاص می دهید را دارد. دستور پخت کوفته کرمانشاهی کمی سخت و زمان بر است، اما این غذای اصیل طعمی عالی دارد و با ذائقه غذایی ما ایرانی ها جور درمی آید. در ادامه همراه ما باشید تا دستور پخت این غذای محلی و خوشمزه را به صورت مرحله به مرحله برای شما شرح دهیم.

https://blog.snappfood.ir/wp-content/uploads/2023/05/08-Kofte-Kermanshahi-V2.mp4
کوفته کرمانشاهی | |
تعداد نفرات | 5 نفر |
زمان آماده سازی | 1 ساعت |
زمان پخت غذا | 1 ساعت |
اندازه سختی | زیاد |
کوفته کرمانشاهی یا کوفته ریزه
معمولا مواد اصلی همه کوفته های ایرانی یکسان است و تنها در سبزیجات و مواد سس کمی با یکدیگر تفاوت دارند. از این روی باید برای تهیه سس این کوفته خوشمزه، دقت و مهارت زیادی به خرج دهید تا نتیجه آن به اندازه کافی دلچسب باشد و بتوانید همان طعم لازم را به غذا دهید. کوفته کرمانشاهی از آن دسته غذاهایی است که هنوز جایگاه خود را در سفره های ایرانی حفظ نموده و تنها به علت سختی مراحل طبخ، کمتر فرصت برای تهیه این غذای خوشمزه، در زندگی های شلوغ امروزی داریم.
مواد لازم در دستور پخت کوفته کرمانشاهی
برای تهیه کوفته کرمانشاهی اصل و خوشمزه، به مواد اولیه زیر احتیاج خواهید داشت. البته در طرز تهیه کوفته عربی کرمانشاهی، از گردو به اندازه بیشتری استفاده می گردد.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
نخود | 300 گرم |
گوشت چرخ نموده | 500 گرم |
پیاز درشت | 1 عدد |
گردو | 2/1 پیمانه |
کشمش | 4/1 پیمانه |
نعناع خشک | 1 قاشق غذاخوری |
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه | به اندازه لازم |
مواد لازم برای تهیه سس کوفته کرمانشاهی
اما برای آن که بتوانید سس خوشمزه این کوفته را آماده کنید، مواد زیر را تهیه نمایید. طرز تهیه کوفته کرمانشاهی با رب انار، برترین فرمول تهیه این غذای خوشمزه است که رنگ مجذوب کنندهی نیز به خود می گیرد.
مواد لازم | اندازه مورد احتیاج |
پیاز داغ | 3 قاشق غذاخوری |
رب گوجه فرنگی | 2 قاشق غذاخوری |
رب انار | 3 قاشق غذاخوری |
برنج | 2/1 پیمانه |
برگه زرد آلو | 10 عدد |
نمک و شکر | به اندازه لازم |
دستور پخت کوفته کرمانشاهی اصیل ترش و شیرین
برای درست کردن این غذای سنتی منطقه کرمانشاه مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
- مرحله اول: پیش از هر چیزی درست مانند چیزی که در تهیه کوفته نخودچی نیز دیده ایم، ضروری است که حبوبات را در آب خیس نموده و اجازه دهید که برای چند ساعت بماند. نخود بیشترین زمان خیس خوردن را احتیاج خواهد داشت و بهتر است که حداقل 24 ساعت در آب خیس بخورد. البته حتما یک یا دو بار آب نخود را عوض نموده و دوباره آب تازه بریزید.
- مرحله دوم: برای تهیه کوفته کرمانشاهی، نخودی که از قبل خیس نموده اید را داخل زودپز یا قابلمه بریزید تا خوب بپزد. اگر زمان کمی دارید، حتما از زودپز بهره ببرید و اجازه دهید نخود به مدت 40 دقیقه الی 1 ساعت خوب بپزد. بعد از گذشت این زمان یکی از نخود ها را زیر انگشتان خود له نموده و مطمئن شوید که به خوبی پخته شده است. اگر احساس کردید نخود هنوز خام است، زمان بیشتری برای پخت آن در نظر بگیرید.
- مرحله سوم: سپس نخود ها را به یاری غذاساز یا چرخ گوشت کاملا له کنید. به یاد داشته باشید که نخود شما در این مرحله نباید هیچ گونه آبی داشته باشد. برای له شدن بیشتر پیشنهاد می کنیم دو بار نخود را چرخ کنید.
- مرحله چهارم: حالا نوبت به رنده کردن پیاز می رسد. برای آن که بافت کوفته یکدست و خوشمزه تر باشد، ضروری است که تا حد امکان پیاز را ریز رنده کنید. به علاوه نمی خواهیم رنده شده پیاز هیچ آبی داشته باشد.
- مرحله پنجم: پس از رنده کردن پیاز و جدا کردن آب آن، پیازهای رنده شده را به گوشت چرخ نموده، اضافه کنید.
- مرحله ششم: حالا نوبت به اضافه کردن نخودهای له شده به گوشت و پیاز می رسد.
- مرحله هفتم: سبزیجات خشک را نیز پس از آن به مخلوط نخود و گوشت اضافه کنید.
- مرحله هشتم: ادویه ها شامل نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را نیز در این مرحله به مواد اضافه کنید و آن ها را حدود ده دقیقه الی یک ربع با دست به خوبی ورز دهید. یکی از رازهای مهم این کوفته ورز دادن خوب مواد می باشد تا در حین پخت باز نگردد.
- مرحله نهم: از مواد کوفته کرمانشاهی به اندازه یک نارنگی بردارید و آن را کف دست تان پهن کنید.
- مرحله دهم: از کشمش و گردو خرد شده روی آن قرار دهید. کوفته را جمع کنید و با دست شکل دهید تا محتویات داخل آن پیدا نباشد.
- مرحله یازدهم: سپس کوفته های تهیه شده را داخل سینی بگذارید و برای یک ساعت داخل یخچال قرار دهید تا بافت آن ها منسجم تر شوند.
- مرحله دوازدهم: به مرحله دوازدهم از دستور پخت کوفته کرمانشاهی رسیدیم. در یک تابه بزرگ، اندازهی روغن بریزید تا تمام سطح کف تابه را پر کند.
- مرحله سیزدهم: منتظر بمانید تا روغن داغ شده، سپس کوفته ها را تک به تک و با دقت به داخل تابه انتقال دهید.
- مرحله چهاردهم: با دقت و به آرامی کوفته ها را در روغن برگردانید تا تمام سطح توپی آن ها سرخ شوند.
- مرحله پانزدهم: در فاصله ای که کوفته ها سرخ می شوند، می توانید به سراغ تهیه سس کوفته کرمانشاهی بروید. برای تهیه این سس خوشمزه، پیاز داغی که از قبل آماده نموده اید را داخل تابه ای جدا ریخته و کمی تفت دهید. سپس رب گوجه را به پیاز داغ اضافه کنید و اجازه دهید رب کمی تفت بخورد و به خوبی با پیاز مخلوط گردد.
- مرحله شانزدهم: در مرحله بعد رب انار را به آرامی به مواد بیفزایید و خوب هم بزنید.
- مرحله هفدهم: زمانی که رب انار، رب گوجه و پیاز داغ به خوبی با هم ترکیب شدند، برنج و برگه زرد آلو را به آن ها اضافه کنید.
- مرحله هجدهم: کمی نمک به همراه یک لیوان آب را به مواد قبلی افزوده و اجازه دهید مایع سس شما به مدت 40 دقیقه بجوشد تا غلظت خوبی به دست آید.
- مرحله نوزدهم: زمانی که سس شما به غلظت خوبی رسید (اندازه غلظت سس به سلیقه شما بستگی دارد)، کوفته های سرخ شده را به آرامی داخل سس قرار دهید. در 15 دقیقه اول پخت درب قابلمه را باز نگه دارید، در غیر این صورت کوفته ها وا می روند. ضروری است که بعد از یک ربع درب قابلمه را ببندید، نیم ساعت دیگر زمان در نظر بگیرید تا کوفته کرمانشاهی به خوبی پخته گردد. در مجموع حدود 45 الی 50 دقیقه برای پخت این کوفته در سس، زمان احتیاج دارید.
دستور پخت کوفته کرمانشاهی به سرانجام رسید و همین طور پیشنهاد می کنیم که طرز تهیه کوفته برنجی را دنبال نموده و از فرایند آماده سازی و پخت آن نیز اطلاع پیدا کنید.
نکات مربوط به دستور پخت کوفته کرمانشاهی
برای پخت کوفته کرمانشاهی خوشمزه و با تزئینات مجذوب کننده، این نکات را در نظر داشته باشید:
- توصیه می کنیم این کوفته را با نان سنگک و سبزی خوردن تازه سرو کنید.
- اگر می خواهید سس کوفته ترش و شیرین باشد؛ اما رب انار شما خیلی ترش است، کمی شکر به سس اضافه کنید. اندازه شکر بستگی به ذائقه شما دارد.
- اگر دوست دارید کوفته شما ترش باشد، می توانید رب گوجه فرنگی را از دستور طرز تهیه کوفته کرمانشاهی حذف نموده و رب انار را به تنهایی بهره ببرید.
- می توانید به جای کشمش از ترکیب قیسی و گردو در مواد میانی کوفته بهره ببرید.
- سس این کوفته نباید سرد گردد؛ وگرنه به علت داشتن برنج سفت می گردد. حتما این کوفته را گرم نوش جان کنید.
- شما می توانید مانند کوفته سبزی، از انواع سبزیجات خشک مخصوص کوفته بهره ببرید؛ ولی سبزی اصلی این کوفته همان نعناع خشک است.
- برای این که سس شما طعم لذیذ گوشت را به خودش بگیرد، می توانید آن را در همان تابه ای که کوفته را در آن سرخ نموده اید، تهیه کنید.
- استفاده از پیاز بنفش یاری خواهد نمود تا این کوفته طعم بهتری به خود بگیرد و ضمناً ترکیب رنگ مواد آن نیز با اضافه شدن عصاره رنگ بفنش پیاز، مجذوب کنندهیت بیشتری خواهد داشت.
- در صورتی که می خواهید این کوفته را پس از سرد شدن، مجدد گرم کنید، به هیچ وجه به محتویات آن آب اضافه ننموده و اجازه دهید در همان سس به جای مانده، روی حرارت ملایم گرم گردد. در غیر این صورت ممکن است که کوفته حین گرم شدن، وا رفته و شکل ظاهری خود را از دست بدهد.
کوفته های ایرانی، غذاهای خوشمزه و اصیل که نباید فراموش شوند
در این مطلب کوشش کردیم تا دستور پخت کوفته کرمانشاهی به همراه تمام نکات و فوت و فن های آن را به شما آموزش دهیم. هر منطقه در ایران کوفته مخصوص به خودش را داراست؛ ولی از آنجایی که متاسفانه این غذا های سنتی و اصیل رو به فراموشی هستند، بهتر است با تهیه آن ها اصالت غذاهای خود را حفظ کنیم. اگر شما هم از امتحان کردن غذا های محلی و اصیل ایرانی لذت می برید، پیشنهاد می کنیم حتما این کوفته خوشمزه را امتحان کنید.
البته، با توجه به اینکه درست کردن کوفته زمان بر است، اگر وقت درست کردن کوفته را ندارید، می توانید آن را به صورت آنلاین از وبسایت یا اپلیکیشن خبرنگاران سفارش دهید. به این منظور، ضروری است به قسمت سفارش انلاین غذا خبرنگاران بروید و غذای موردعلاقه خود را با چند کلیک ساده سفارش دهید.
منبع: اسنپ فود