استفاده از تلفن همراه ارتباطی به اختلالات روانی ندارد

به گزارش سفر به روسیه، محققان دانشگاه کالیفرنیا ایرواین در یک تحقیق جدید به این نتیجه رسیده اند که استفاده نوجوانان از گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی با ابتلا به اختلالات روانی ارتباطی ندارد.

استفاده از تلفن همراه ارتباطی به اختلالات روانی ندارد

به گزارش خبرنگاران و به نقل از گیزمگ، محققان دانشگاه کالیفرنیا ایرواین در یک مطالعه جدی به دنبال ارتباط بین استفاده از فناوری های دیجیتال و ابتلا به مسائل بهداشت روان افتادند و دریافتند که هیچ ارتباطی بین استفاده بیش از حد از تلفن های هوشمند و افسردگی، تنهایی یا خطور ایده خودکشی به ذهن وجود ندارد.

این تحقیق پس از یک مطالعه جدید آغاز شد که در استفاده مکرر از رسانه های اجتماعی و افزایش احساس پریشانی در دختران نوجوان احتمال یک ارتباط بالقوه می داد، اما محققان در نهایت دریافتند این ارتباط به اختلال در خواب و ورزش مربوط است.

مسائل بهداشت روانی در نوجوانان طی یک دهه گذشته به سرعت در حال افزایش است. این روند کاملا واضح است، اما آنچه تعیین نیست این است که چه چیزی باعث افزایش بی رویه آن می شود.

بسیاری از کارشناسان به رشد رسانه های دیجیتال، تلفن های هوشمند و شبکه های اجتماعی به عنوان محتمل ترین مقصر اشاره می نمایند، اما تاکنون شواهد بسیار کمی برای پشتیبانی از این فرضیه وجود دارد. در واقع تحقیقات زیادی دریافته است که مدت زمان استفاده از گوشی های هوشمند و شبکه های اجتماعی با پیغامدهای روانی در جوانان ارتباطی ندارد.

یک مطالعه جدید طولانی مدت با پیگیری نزدیک به 400 نوجوان طی چندین سال، هنوز هیچ ارتباطی بین افزایش استفاده از فناوری های دیجیتال و ابتلا به مسائل بهداشت روان مشاهده ننموده است.

افراد مورد مطالعه بین 12 تا 15 سال سن داشتند و میزان استفاده روزانه خود از این فناوری ها را گزارش می دادند که شامل تعداد پیغام های متنی که هر روز ارسال می کردند و ساعاتی که هر روز از یک دستگاه استفاده می کردند، بود.

ضمن اینکه مدت زمان صرف شده با دستگاه های دیجیتالی برای انجام تکالیف مدرسه جدا در نظر گرفته شد.

نتایج نشان داد که هیچ ارتباطی بین استفاده مکرر و مستمر از فناوری و افزایش مسائل بهداشت روان وجود ندارد.

محققان خاطرنشان کردند که دو عامل مهم در داده ها ظاهر شد و هر دو تا حدودی غیر منتظره بودند. از همه عجیب تر اینکه این مطالعه نشان داد هرچه تعداد پیغام های ارسال شده توسط شخص بیشتر باشد، علائم افسردگی کمتر گزارش می شود. همچنین سطح بالاتری از زمان صرف شده برای تکالیف مدرسه با علائم رایج اختلال کم توجهی-بیش فعالی(ADHD) مرتبط بود.

اختلال کم توجهی-بیش فعالی یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولا فرد توانایی دقت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و از فعالیت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار است. این اختلال با فقدان توجه، فعالیت بیش ازحد، رفتارهای تکانشی یا ترکیبی از این موارد همراه است. هر فردی با شک ADHD باید به دقت تحت نظر یک پزشک معاینه شود. بسیاری از این افراد، یک یا چند اختلال رفتاری دیگر نیز دارند. همچنین ممکن است یک مشکل روانی مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی داشته باشند.

ADHD شایع ترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است و حدود 3 تا 5 درصد بچه ها قبل از هفت سالگی به آن مبتلا می شوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای بچه ها و در هنگام بلوغ رخ می دهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر می شوند.

میشلین ینسن روانشناس دانشگاه کارولینای شمالی که روی این تحقیقات کار می نماید، می گوید: بر خلاف تصور رایج که تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی به سلامت روان نوجوانان آسیب می رسانند، ما هیچ مدرکی مبنی بر تایید این ادعا نیافتیم که استفاده زیاد از تلفن همراه و آنلاین بودن با افزایش خطر ابتلا به مسائل روانی مرتبط است.

محققان خاطرنشان کردند که ارتباطی بین کاهش سلامت روانی و استفاده از رسانه های اجتماعی وجود ندارد، بلکه این اختلالات بیشتر مربوط به عواملی مانند از دست دادن خواب، عدم ورزش و قرار دریافت در معرض تعرض سایبری است.

راسل وینر از دانشگاه کالج لندن گفت: نتایج ما نشان می دهد که رسانه های اجتماعی به خودی خود آسیب زا نیستند، اما استفاده مکرر از آنها ممکن است فعالیت هایی را که تأثیر مثبتی بر سلامت روان مانند خواب و ورزش دارند، مختل کند.

کاندایس اوجرز از دانشگاه کالیفرنیا ایرواین که در این مطالعه با میشلین ینسن کار نموده است، گفت که اکنون مهم است که بحث های گذشته و صرفا سرزنش کردن تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی را کنار بگذاریم و در عوض بحث برای حمایت بهتر از نوجوانان را آغاز کنیم.

وی اضافه کرد: ممکن است زمان آن فرا رسیده باشد که بزرگسالان از بحث در خصوص اینکه تلفن های هوشمند و رسانه های اجتماعی برای سلامت روان نوجوانان خوب یا بد هستند، دست بردارند و راه های حمایت از آنها را در زندگی آنلاین و آفلاین آنها دریابند.

تحقیقات جدید در مجله Clinical Science Psychology منتشر شده است.

منبع: خبرگزاری ایسنا
انتشار: 17 مهر 1398 بروزرسانی: 5 مهر 1399 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 328

به "استفاده از تلفن همراه ارتباطی به اختلالات روانی ندارد" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "استفاده از تلفن همراه ارتباطی به اختلالات روانی ندارد"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید