رایج ترین باور های اشتباه در خصوص حیوانات
به گزارش سفر به روسیه، باور های رایج، اما نادرست زیادی درباره حیوانات وجود دارد که همه ما آن ها را شنیده ایم و با آن ها بزرگ شده ایم.
1- خطوط روی بدن همه گورخر ها یک شکل است
به گزارش روزیاتو، مانند ما انسان ها که هر کدام اثر انگشت منحصر به خودمان را داریم، خطوط روی بدن هر گورخری هم منحصر به او است، بنابراین هیچ دو گورخری را پیدا نمی کنید که دقیقاً یک شکل باشند. پوست سیاه و سفید آن ها خطای دیدی برای گیج کردن و ترساندن دشمنان کلیدی شان است: حیوانات شکارچی و حشرات مزاحمی مانند مگس های تسه تسه یا خرمگس ها.
2- خفاش ها کورند
باور رایج نادرست درباره کور بودن خفاش ها از تصوری قدیمی درباره ضعیف بودن قدرت دید آن ها نشأت می گیرد. در گذشته مردم به علت شکل نامتعارف پرواز کردن خفاش ها تصور می کردند این موجودات کورند.
گرچه بسیاری از خفاش ها از شیوه پژواک یابی برای مسیریابی استفاده می نمایند، اما همه آن ها از بینایی برخوردارند.
3- لاک ِ لاک پشت ها خانه آن ها است و هر زمان که بخواهند می توانند آن را ترک نمایند
در کارتون ها زیاد دیده ایم که لاک پشت ها هر زمان که می خواستند می توانستند از لاک خود خارج شوند، گویی که لاک آن ها نه جزئی از بدن شان، بلکه صرفاً خانه ای متحرک برای آن ها است. اما حقیقت این است که زندگی لاک پشت ها درون لاک شان مانند زندگی ما انسان ها درون پوست مان است.
لاک ِ لاک پشت ها یک فضای خالی جداگانه نیست که حکم یک لباس را برای آن ها داشته باشد. درست است که لاک پشت ما می توانند سر و دست و پای خود را درون لاک شان فرو ببرند، اما لاک یکی از اجزای جدایی ناپذیر از آناتومی آن ها است. لاک ِ لاک پشت ها به استخوان های اسکلت شان جوش خورده و زندگی بدون برایشان ممکن نیست.
4- شترمرغ ها برای پنهان کردن خود از حیوانات شکارچی، سرشان را در ماسه فرو می نمایند
شترمرغ ها در هنگام خطر سرشان را در ماسه فرو نمی نمایند. در حقیقت، آن ها اصلاً سرشان را در ماسه فرو نمی نمایند.
این پرندگان قدرت پرواز ندارند تا لانه خود را روی درخت بسازند، به همین علت چاله های بزرگی در ماسه حفر می نمایند و از تخم های خود در آن ها مراقبت می نمایند.
آن ها روش های دیگری برای فرار از خطر دارند. شترمرغ ها در هنگام مواجهه با یک تهدید، ناگهان خود را روی ماسه ها می اندازند و بی حرکت می مانند و در حقیقت وانمود می نمایند زنده نیستند.
5- ماهی گلی ها بیشتر از یک ثانیه نمی توانند چیزی را به خاطر بسپارند
اگر بسیاری از اوقات برای توجیه فراموش کاری خود می گویید که حافظه تان مثل ماهی گلی است، باید بدانید که تحقیقات متعدد ثابت نموده ماهی گلی ها می توانند دست کم تا چندین ماه چیز ها را به خاطر بسپارند.
6- گربه ها و سگ ها کور رنگ اند
قدرت تشخیص رنگ گربه ها و سگ ها بسیار بهتر از چیزی است که ما تصور می کنیم. این باور نادرست احتمالاً شکل غلو شده این حقیقت است که درک حیوانات از رنگ با انسان ها فرق دارد. تحقیقات نشان داده هم سگ ها و هم گربه ها می توانند رنگ های سبز و آبی را ببینند.
آن ها بعلاوه در مقایسه با ما انسان ها سلول های تشخیص نور بیشتری در چشمان خود دارند. این بدان معنی است که گربه ها و سگ ها در فضا های کم نور دید بسیار بهتری دارند. سلول های تشخیص نور در چشمان سگ ها کمتر است. به همین علت دانشمندان معتقدند قدرت تشخیص سگ ها یک هفتم انسان ها است.
7- کوسه ها تنها حین شنا می توانند نفس بکشند و زنده بمانند
بر اساس باور رایج، کوسه ها تنها حین حرکت می توانند نفس بکشند، چون شنا کردن به آن ها یاری می نماید آب را از روی آبشش های خود عبور دهند. گرچه بسیاری از گونه های کوسه اینگونه هستند، اما بسیاری از انواع کوسه هم مانند کوسه های پرستار کف زی برای عبور دادن آب مملوء از اکسیژن از روی آبشش های خود نیازی به شنا کردن ندارند.
با این حال، همه انواع کوسه فاقد کیسه هوا هستند (یک اندام داخلی و کیسه ای شکل در بدن بعضی گونه های ماهی که درون آن پر از نوعی گاز است و ماهی ها از طریق آن بدون صرف انرژی اضافی تعادل خود را در عمق های مختلف آب حفظ می نماید)؛ بنابراین اگر دست از شنا بردارند، احتمالاً به عمق دریا فرو می روند.
8- اگر انسانی به جوجه های یک پرنده دست بزند، مادرشان آن ها را رها می نماید
پرندگان والد جوجه های خود را از بوی آن ها نمی شناسند؛ بنابراین این باور صحت ندارد.
9- اگر به قورباغه یا وزغی دست بزنید، زگیل می زنید
این باور قدیمی احتمالاً به این علت به وجود آمده که قورباغه ها و وزغ ها برآمدگی هایی روی پوست خود دارند. این برآمدگی شاید یادآور زگیل باشند، اما تنها چند غده هستند که هیچ ماده ای که باعث زگیل در انسان گردد ترشح نمی نمایند. هیچ دوزیستی وجود ندارد که بتواند به شما زگیل منتقل کند، اما با دست دادن با انسان های دیگر شاید این اتفاق برایتان رخ دهد.
10- لابستر ها تک همسرند و تا آخر عمر با جفت خود می مانند
لابستر ها اصلاً تک همسر نیستند. در حقیقت، لابستر های نر با چندین لابستر ماده جفتگیری می نمایند.
منبع: فرارو