تخصیص 1.4 میلیارد دلار برای واردات کالا های اساسی در دو ماه گذشته

به گزارش سفر به روسیه، مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی گفت: طی دو ماه های اسفند 99 و فروردین 1400، 1.4 میلیارد دلار به کالا های اساسی تخصیص یافته و بیش از 900 میلیون دلار آن تأمین شده است.

تخصیص 1.4 میلیارد دلار برای واردات کالا های اساسی در دو ماه گذشته

به گزارش گروه مالی خبرنگاران به نقل از بانک مرکزی، شیوا راوشی شب گذشته (پنج شنبه 2 اردیبهشت) با حضور در بخش خبری 21 سیما به تشریح آخرین شرایط تأمین و تخصیص ارز کالا های اساسی و نهاده های دامی پرداخت و توضیح داد: واردات کالا های اساسی و نهاده های دامی در سه سال گذشته دقیقاً مطابق با تکالیف ستاد هماهنگی مالی دولت اجرا شده است و این موید آن است که علیرغم فشار های وارده این موضوع مدیریت و کنترل شده است.

مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی با تاکید بر اینکه تحقق درآمد ارزی مقدم بر تأمین و تخصیص ارز توسط بانک مرکزی است، اضافه نمود: بانک مرکزی منبع فراوری ارز نیست و وظیفه مدیریت و کنترل درآمد های ارزی حاصل از صادرات کشور پس از وصول آن ها را به عهده دارد.

وی ادامه داد: ظرفیت صادراتی کشور شامل نفت، پتروشیمی، فولاد و تمام کالا هایی که در کشور قابلیت صادرات دارند، توسط صادرنمایندگان و فراورینمایندگان با مدیریت وزارتخانه های ذی ربط محقق و منجر به فراوری ارز می گردد.

راوشی توضیح داد: پس از وصول این ارزها، نقش بانک مرکزی که مدیریت ارز های حاصل از صادرات کشور به منظور واردات کالا های موردنیاز است، شروع می گردد.

مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی با اشاره به اینکه در سه سال گذشته تحریم ها موجب تأخیر در صادرات و وصول درآمد ها شده است گفت: این تأخیر زمانی به واسطه تحریم در سه سال گذشته به وضوح دیده شده، اما با همکاری بانک مرکزی و وزارتخانه ها فرآیند واردات کالا های اساسی به کشور مدیریت شده است.

وی اضافه نمود: وقتی فرایند وصول درآمد ها کند گردد، طبیعتاً فرایند تخصیص ارز واردات نیز کند می گردد، اما معیناً در اسفند و فروردین ماه گذشته این اتفاق رخ نداده است.

راوشی با اشاره به اینکه فرایند تخصیص ارز های تکلیف شده یک باره نیست و به تدریج صورت می گیرد، تاکید نمود: بانک مرکزی به دلیل اینکه فرایند واردات کالا های اساسی به کشور متوقف نگردد تخصیص سهمیه ارز واردات سال 1400 این کالا ها را از ابتدای اسفند سال گذشته شروع نموده و این فرایند در فروردین ماه نیز ادامه داشته و طی این دو ماه 1.4 میلیارد دلار از سهمیه سال 1400 این کالا ها تخصیص و بیش از 900 میلیون دلار آن تأمین شده است.

وی اضافه نمود: تأمین ارز به این معنی است که این میزان ارز توسط واردنمایندگان خریداری و دستور پرداخت آن از حساب های فروشندگان نیز صادر شده است.

مدیر کل عملیات و تعهدات ارزی بانک مرکزی با بیان اینکه مراقبت از موجودی کالا در کشور و مدیریت آن وظیفه وزارتخانه هاست، اضافه نمود: بعضی مواقع علیرغم تخصیص ارز توسط بانک مرکزی، کالایی کم و کالایی به وفور در کشور وجود دارد.

وی ادامه داد: بانک مرکزی بر اساس تکالیف معین نسبت به تخصیص ارز کالا های اساسی اقدام و این موضوع را در ابتدای ماه به وزارتخانه های متولی اعلام می نماید، وزارتخانه های متولی باید اولویت ها را رعایت و شرایط کالا ها را رصد نمایند و به طور مثال کالایی که در حال نزدیک شدن به گمرک است و یا کالایی که تخلیه شده یا روی کشتی واقع شده است و ممکن است مشمول هزینه های جانبی گردد در اولویت قرار دهند.

راوشی همچنین به تشریح مکانیزم اعتباری برای واردات کالا به کشور پرداخت و گفت: بخش دیگر همکاری بانک مرکزی در زمینه تخصیص ارز، استفاده از مکانیزم اعتباری است. در این فرآیند واردنمایندگان بزرگی که در این سال ها ضمن تعامل با فروشندگان خارجی ثابت نموده اند که امکان دریافت اسناد حمل و ترخیص کالا در زمان کوتاه با تعهد پرداخت را دارند می توانند با هماهنگی وزارتخانه ها و بانک مرکزی نسبت به واردات کالا ها اقدام نمایند و با محاسبه ای که از پیش بینی درآمد ها وجود دارد ارز آن ظرف سه ماه پرداخت می گردد؛ به این ترتیب کشور با کمبود و محدودیت کالا روبرو نمی گردد.

منبع: خبرگزاری دانشجو
انتشار: 30 اردیبهشت 1400 بروزرسانی: 30 اردیبهشت 1400 گردآورنده: russianet65.ir شناسه مطلب: 1551

به "تخصیص 1.4 میلیارد دلار برای واردات کالا های اساسی در دو ماه گذشته" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "تخصیص 1.4 میلیارد دلار برای واردات کالا های اساسی در دو ماه گذشته"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید